فهرست مطالببستن

وب اپلیکیشن پیش رونده Progressive Web Application یا به اختصار PWA یعنی بهبود پیش رونده و تدریجی تجربه کاربری User Experience در برنامه تحت وب برای کاربران وب موبایل Mobile Web Users. یکی دو ساله که این نوع برنامه ها تحت وب نقل محافل شدند و همه به دنبال پیاده سازی این قابلیت ها در برنامه های تحت وب خودشون هستند.

وب Web یک بستر عالی و برنامه های وب Web Apps همیشه در دسترس

وب Web یک بستر باورنکردنیه. ترکیب گسترده اش در دستگاه ها و سیستم عامل های مختلف، مدل امنیتی کاربر محور اون و این واقعیت که نه مشخصاتش و نه اجراش توسط یک شرکت واحد کنترل نمیشه، وب رو به یک سکوی منحصر به فرد تبدیل میکنه تا بتونه نرم افزار رو توسعه بده. همراه با قابلیت اتصال و یکپارچگی ذاتیش، امکان جستجو و به اشتراک گذاری هر چیزی که توش پیدا میکنید با هر کسی که دلتون میخواد، در هر کجا که دلتون میخواد.

وقتی که به یک وب سایت سر میزنید، اطلاعاتش جدید و به روز شده و تجربه شما با اون سایت می تونه به همون اندازه دلخواه یا دائمی باشه که دوست دارید. برنامه های وب میتونن به هر وسیله و هر دستگاهی با یک پایگاه داده واحد دسترسی پیدا کنن.

برنامه های بومی Native Apps با امکانات گسترده

برنامه های بومی Native Apps ، با وسعت امکانات و قابلیت اعتمادشون شناخته میشن. این برنامه ها همیشه در صفحه نمایش ، داکینگ و نوار وظیفه Task Bar حضور دارن. اونها بدون توجه به اتصال به شبکه کار می کنن. هر کدوم شون تجربه کاربری مستقل خودشون رو دارن و بین شون یکپارچگی احساس نمی کنید. برنامه های بومی میتونن فایلها رو از سیستم فایل محلی وسیله بخونن و بنویسن، از طریق USB یا پورت سریال و یا بلوتوث Bluetooth به سخت افزار دسترسی داشته باشن و حتی با داده های ذخیره شده در دستگاه شما مثل لیست مخاطبین و رویدادهای تقویم ارتباط برقرار کنن.

در برنامه های بومی، می تونید کارهایی مثل عکس گرفتن، دیدن لیست موزیک در حال پخش در صفحه اصلی یا کنترل پخش آهنگ همزمان با اجرای برنامه دیگری رو انجام بدید. برنامه های بومی بخشی از دستگاهی که روش نصب شدن به نظر میان.

وب اپلیکیشن پیشرونده در مقایسه با Native Apps و Web Apps و مقایسه Reach و Capabilities

اگه به برنامه های بومی و برنامه های وب از نظر امکانات Capability و دسترسی Reach فکر کنید، برنامه های بومی بهترین امکانات و قابلیت ها رو نشون میدن در حالی که برنامه های وب بهترین دسترسی رو دارن. پس برنامه های وب پیشرونده یا مترقی Progressive Web Applications در کجا قرار دارن؟

برنامه های وب پیشرفته (PWA) با API های مدرن ساخته شده و بهبود یافتن تا قابلیت های مشابه بومی App-Like یا Native-Like، قابلیت اطمینان Reliability و قابلیت نصب Installability رو در حین دستیابی به هر کس، در هر مکانی، بر روی هر دستگاهی با یک کد منبع واحد Single Codebase ارائه کنن.

سه محور اصلی یک برنامه وب مترقی Progressive Web Application

برنامه های وب پیشرفته یا برنامه های وب پیشرونده یا وب اپلیکیشن های پیش رونده برنامه های وب هستند که به گونه ای طراحی شدن تا امکانات Capability ، قابلیت اطمینان Reliability و قابلیت نصب Installability داشته باشن. این سه محور اصلی، اونها را به تجربه ای تبدیل میکنه که مثل برنامه بومی یا Native Application باشن یا به نظر بیان.

توانمندی و امکانات برنامه Capability در وب اپلیکیشن پیش رونده

امروزه وب کاملاً توانمند شده. برای مثال ، شما میتونید با استفاده از فریم WebRTC که یک فریم ورک تحت وب برای Real TimeCommunication هست، اطلاعات مکانی Geolocation و ارسال اعلان Push Notification که توی فارسی بهش اعلانهای فشار! هم میگن، یک برنامه گپ ویدیویی درست کنید. حتی می تونید این برنامه رو نصب کنید. با استفاده از Web Assembly، میتونید برنامه تون رو به اکوسیستم های دیگه مثل C و C++ و Rust پیوند بدید و چندین دهه کار و فعالیت و قابلیت در اون فضاها رو هم به وب بیارید.

تا همین اواخر، فقط برنامه های بومی میتونستن ادعای این قابلیت ها رو داشته باشن. در حالی که برخی از قابلیت ها هنوز از دسترس وب خارج هستن ولی با این وجود API های جدید و آینده به دنبال تغییر این روند هستن و چیزی رو که وب با ویژگی هایی مانند دسترسی به سیستم فایل ، کنترل های رسانه ای و پشتیبانی کامل از کلیپ بورد میتونه انجام بده، روز به روز دارن گسترش می دن.

همه این قابلیت ها با استفاده از الگوی امن و مدل دسترسی کاربر محور وب ساخته شده و به کاربران وب اطمینان میده که با گشت و گذار در وب سایت ها قرار نیست اتفاق بدی برای خودشون یا کامپیوتر یا موبایل شون یا اطلاعات شون بیفته. وب بر خلاف نصب اپلیکیشن روی موبایل یا ویندوز، امن به نظر میرسه و این خیلی خیلی مهمه.

بین API های مدرن، Web Assembly و API های جدید و آینده ، برنامه های وب از هر زمان دیگری توانایی بیشتری دارن و این قابلیت ها فقط دارن رشد میکنن.

قابلیت اطمینان برنامه Reliability در وب اپلیکیشن پیش رونده

یک برنامه تحت وب پیش رونده Progressive Web Application بدون توجه به شبکه، احساس سرعت و قابلیت اعتماد ایجاد میکنه.

سرعت برنامه برای اینکه کاربران به درستی تجربه مورد نظر شما رو درک کنن، بسیار مهمه. در حقیقت، با افزایش زمان بارگذاری صفحه از ۱ ثانیه به ۱۰ ثانیه، نرخ پرش Bounce Rate کاربر ۱۲۳٪ افزایش نشون میده.

آمار و اطلاعات
با افزایش زمان بارگذاری صفحه از ۱ ثانیه به ۱۰ ثانیه، نرخ پرش کاربر ۱۲۳٪ افزایش پیدا میکنه.

عملکرد Performance و سنجش و پایش عملکرد با رویداد onload تموم نمیشه. کاربران سایت شما هرگز نباید شک کنن که آیا تعاملشون – مثلاً با کلیک روی یک دکمه – ثبت شده است یا نه. پیمایش Scrolling و انیمیشن در صفحه باید خیلی نرم و طبیعی به نظر برسه. عملکرد بر کل تجربه کاربر تاثیر میذاره. از نحوه درک کاربران از برنامه شما گرفته تا عملکرد واقعی اون. کوچکترین احساس بد نباید به کاربر دست بده. سرعت در عملکرد نقش حیاتی داره.

در نهایت، برنامه های قابل اعتماد باید بدون توجه به اتصال به شبکه، قابل استفاده باشن. کاربران شما انتظار دارن که برنامه ها از اتصالات شبکه کند یا پر از قطع و وصلی یا حتی وقتی که آفلاین هستند کار کنه. اونها انتظار دارن جدیدترین مطالب سایت، حتی اگه دسترسی و اتصال به سرور شما دشوار باشه، در دسترس و قابل استفاده باشه. وقتی که یک درخواست به هر دلیل امکان پذیر نیست، اونها انتظار دارن که مشکل بهشون اطلاع داده بشه و پیگیری بشه به جای اینکه در سکوت کامل فقط عملکرد از کار افتاده و هیچ خبری هم از پیگیری و پشتیبانی نیست.

کاربران عاشق برنامه هایی هستن که در یک چشم بر هم زدن به تعامل و کلیک شون پاسخ میده و تجربه ای که میشه بهش دل خوش کرد!

امکان نصب برنامه Installable برای برنامه های پیش رونده وب

برنامه های وب پیشرفته یا برنامه های وب پیش رونده به اختصار PWA که نصب شده باشن، به جای یک برگه Tab مرورگر، در یک پنجره مستقل اجرا می شن. این برنامه ها از صفحه اصلی Home Screen کاربر ،داک پوسته سیستم عامل OS Dock، نوار وظیفه Task Bar یا لیست برنامه ها قابل اجرا هستن. جستجوی اونها در دستگاه و سوئیچ بین اونها با تعویض برنامه امکان پذیره و باعث میشه احساس کنی بخشی از دستگاهیه که روش نصب شده.

قابلیت های جدید پس از نصب یک برنامه وب باز میشن. میانبرهای صفحه کلید معمولاً هنگام اجرا در مرورگر می مونن. برنامه های وب مترقی یا وب اپلیکیشن های پیشرونده می تونن از برنامه های دیگه محتوا دریافت کنن، یا می تونن به عنوان برنامه پیش فرض برای باز کردن و خوندن انواع مختلف فایل ها تنظیم بشن.

وقتی که یک برنامه پیشرونده تحت وب از یک برگه و به یک پنجره برنامه مستقل منتقل میشه، نگاه کاربران و تعامل اونها با برنامه تغییر میکنه.

تجمیع ویژگی های هر دو نوع برنامه Native App و Web App در PWA

برنامه های وب پیشرونده چیزی جر برنامه های وب Web Application عادی نیستن. تنها فرق شون اینه که با استفاده از ارتقاهای پیشرفته، قابلیت های جدیدی در مرورگرهای مدرن براشون فعال میشه. با استفاده از سرویس ورکر Service Worker و یک فایل مانیفست Manifest ، برنامه وب شما قابل اعتماد و قابل نصب میشه. اگه به علت قدیمی بودن نسخه مرورگر، قابلیت های جدید در مرورگر کاربر دسترس نباشن، کاربران هنوز تجربه اصلی را دارن و اینطوری نیست که سایت رو اصلا نبینن یا نتونن ازش در حالت عادی استفاده کنن. به همین دلیل بهش میگن پیش رونده Progressive.

اعداد دروغ نمیگن! شرکتهایی که برنامه های وب پیشرفته رو برای خودشون راه اندازی کردن، نتایج چشمگیری دیدن. به عنوان مثال، توییتر شاهد افزایش ۶۵٪ صفحات بازدید شده در هر نشست، ۷۵٪ توییت بیشتر و کاهش ۲۰٪ در نرخ پرش Bounce Rate بود.

معنی عبارت پیش رونده و تدریجی دقیقا چیه؟

برنامه پیش رونده وب یعنی برنامه ای که پله پله و مرحله به مرحله قابلیت هایی برای ارتقای تجربه کاربری به برنامه اضافه کنیم بدون اونکه پشتیبانی روی دستگاه ها یا مرورگرهایی که از این قابلیت ها برخوردار نیستند از بین بره.

به عبارت بهتر اگه یه سایت دارید و میخواید برخی از این قابلیت ها یا همه اونها رو به سایت تون اضافه کنید، نیازی نیست نگران مرورگرها و گوشی موبایل کاربرانی باشید که این قابلیت ها رو ساپورت و پشتیبانی نمی کنن.

هدف از افزودن قابلیت برنامه های پیش رونده وب به یک سایت چیه؟

هدف اینه که یک سایت یا برنامه تحت وب قابلیت هایی شبیه به برنامه نیتیو Native App-Like پیدا کنه. مثلا اگه کاربری سایت شما رو روی گوشی موبایل اش از طریق مرورگر گوگل کروم باز میکنه بتونه از دوربین موبایل اش استفاده کنه یا سایت شما به لوکیشن و موقعیت مکانی Location کاربر دسترسی داشته باشه و اطلاعاتی مرتبط با موقعیت دقیق مکانی بهش بده. جالب شد، نه؟

چرا از اپلیکیشن اندروید و iOS استفاده نکنیم؟ مزیت یک PWA چیه؟

سوال خیلی خوبی که برای شما پیش اومده اینه که خب خود برنامه های نیتیو موبایل چه مشکلی داشتن؟ این همه اپ موبایل Mobile App ریخته توی اینترنت. هر کسی که میخواد به کاربرانش چنین امکاناتی بده بره یک اپ بنویسه یا بده براش بنویسن.

برای اینکه به مزیت اصلی یک برنامه پیش رونده وب PWA یا وب اپلیکیشن پیش رونده Progressive Web Application در مقایسه با یک اپ موبایل پی ببریم بهتره مقایسه ای داشته باشیم بین برنامه نیتیو موبایل Mobile App و یک برنامه تحت وب Web Application رایج.

مزایای اپ موبایل در مقایسه با برنامه تحت وب

مزایای یک اپ موبایل نیتیو Native Mobile App نسبت به یک برنامه تحت وب Web Application شامل موارد زیره:

امکان دسترسی کامل به سخت افزار و امکانات گوشی موبایل

یک برنامه اندروید یا iOS میتونه از قابلیت Push Notifications و دوربین و GPS گوشی یا شتاب سنج و سایر امکانات اون به طور گسترده ای استفاده کنه که این یک مزیت مهمه. همچنین میتونه آیکون روی صفحه اصلی Home Screen Icon داشته باشه، که این سبب میشه دسترسی بیشتری پیدا کنه.

نکته
برنامه های اندروید و iOS موبایل دسترسی گسترده ای به سخت افزار موبایل دارند و این یک مزیت محسوب میشه. افراد گوشی میخرن که از دوربین، موقعیت مکانی، شتاب سنج و انواع سنسورهای مختلف مثل حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره اش استفاده کنن.

سرعت بسیار بالای اجرا

سرعت اجرای اپ موبایل خیلی بیشتر از برنامه تحت وبه چرا که برنامه تحت وب موبایل از طریق مرورگر روی گوشی اجرا میشه که باعث میشه عملکرد و سرعت بهینه ای نداشته باشه. محتوا هر بار باید از روی اینترنت داخل صفحه از طریق پروتکل HTTP بارگذاری بشه. این برنامه ها دسترسی بدون اینترنت و آفلاین Offile Access روی پشتیبانی نمی کنن.

تجربه کاربری بهتر در نتیجه سرعت بیشتر

تجربه کاربری یا User Experience یکی از مهمترین مباحث روی دنیای وب و موبایله. برنامه ای که تعامل راحتی با کاربر نداره محکوم به شکسته. چرا که کاربر در برابر انبوهی از برنامه ها و محتوا قرار گرفته، در صورتی فقط در هر شبانه روز زمان ثابتی برای استفاده از این حجم رو به گسترش داره. پس اگر به اندازه کافی خوب نباشید، هیچ شانسی برای به دست آوردن کاربران بیشتر ندارید.

سهم زمانی بسیار بیشتر تعامل کاربر در شبانه روز

آمار نشون میده که کاربران موبایل حدود ۹۰٪ از زمان تعامل با گوشی شون رو صرف استفاده از برنامه های نیتیو Native Mobile App می کنن و فقط ۱۰٪ از زمان شون رو به گشت و گذار در اینترنت و موبایل وب Mobile Web Applications اختصاص می دن. متاسفانه سهم Mobile Web خیلی کمتره.

معایب اپ موبایل در مقایسه با برنامه تحت وب

و حالا اگر بخوایم معایب و نقاط ضعف یک اپ موبایل رو بررسی کنیم، شامل این موارد میشه:

کاربران علاقه ای به نصب برنامه های موبایل جدید ندارند

درسته که سهم زمانی اپ موبایل ۹۰٪ هست ولی این ۹۰٪ بر اساس آمار به حدود ۳ اپ موبایل خلاصه و محدود میشه. احتمالا اینستاگرام، تلگرام و واتسپ! یعنی اگر شما برای بیزنس تون یک اپ موبایل نوشتین، خیلی کنجکاو نشین که چرا ملت دانلود نمی کنن یا اگه برخی هم با تبلیغاات فراوان دانلودش کردن ازش استفاده نمی کنن. الگوی مصرف نحوه تعامل کاربران با گوشی تلفن همراه نشون میده که کاربران فقط از سه یا چهار برنامه اصلی خودشون استفاده می کنن و سراغ دیگر برنامه ها نمیرن.

آمار و اطلاعات
آمار نشون میده افراد به طور متوسط فقط با ۳ اپ موبایل نصب شده خیلی محبوب شون سر و کار دارند. احتمالا برای شما این یعنی اینستاگرام و واتسپ و تلگرام.

برای پوشش مناسب باید هم روی اندروید و هم روی iOS برنامه موبایل ارایه بشه

مشکل یکی دوتا نیست. اگر هنوز برای نوشتن یک برنامه پیش رونده وب Progressive Web Application متقاعد نشدید و میخواید اپ موبایل بنویسید، باید هم نسخه اندروید و هم نسخه iOS داشته باشید تا بتونید یک پوشش و شانس تعامل حداکثری با کاربران تون ایجاد کنید. ضمنا دعا کنید کمپانی های دیگه سیستم عامل موبایل خودشون رو ننویسن و در بازار ترویج نکنن.

بطور کلی، توسعه اپ نیتیو موبایل نیاز به تخصص بیشتری از نوشتن برنامه تحت وب داره

مشکل بعدی تخصص لازم برای توسعه است. توسعه برنامه تحت وب هم واقعا کار هر کسی نیست. مخصوصا اگر صحبت از کیفیت به میون بیاد. ولی برای نوشتن اپ اندروید و iOS واقعا نیاز به تخصص و مهارت کافی دارید و این یکی دیگه جدا کار هر کسی نیست.

کاربران تمایلی به نصب برنامه های جدید روی گوشی شون ندارن

کاربران موبایل همون اول که موبایل شون رو میخرن، یه سری برنامه های محبوب شون رو میریزن روی گوشی و تمام. بعد از یک یا دو سال شاید فقط چند برنامه محدود بهش اضافه کنن. آمار نشون میده کاربران تمایلی به نصب برنامه های جدید و ناشناخته روی موبایل شون ندارن و سعی میکنن اپ های موبایل شون رو محدود کنن به لیستی از اپ های مورد علاقه.

این نکته منفی که از اون به پوشش فراگیر و High Reach بودن برنامه های تحت وب یاد میشه در مورد Web Application ها وجود نداره. به عبارت بهتر کاربران در ویزیت کردن سایت های مختلف از خودشون عکس العمل محافظه کارانه نشون نمیدن. کاربران به راحتی در گوگل سرچ میکنن و روی هر لینکی کلیک میکنن. از گشت و گذار در سایت ها و Web Application های مختلف حس بدی ندارن. این نکته بسیار مهمی در مورد برنامه ها تحت وب هست. برنامه های تحت وب Reach بالایی دارن.

نکته
برنامه های تحت وب پوشش Reach بالایی دارند و کاربران در استفاده از سایت های ناشناخته و جدید محافظه کارانه برخورد نمی کنن. درسته که کسی روی گوشیش کلی نرم افزار عجیب و غریب نصب نمی کنه. ولی ظاهرا آدمها در عین حال با سر زدن به سایت های عجیب و غریب و تازه هیچ مشکلی ندارن.

راه حل: وب اپلیکیشن های پیش رونده PWA

خب سوال اساسی اینه که آیا میشه مزایای این دو گروه رو در هم ادغام کرد؟ یعنی یک برنامه تحت وب که هم ویژگی های App-Like داشته باشه یعنی به سخت افزار دسترسی داشته باشه و … و هم از پوشش و Reach بالایی برخوردار باشه؟ پاسخ مثبته. چیزی که دنبالش هستیم برنامه پیش رونده وب Progressive Web Application ئه.

این برنامه ها از قابلیت های زیر برخوردار هستند:

  • دسترسی نسبتا خوب به امکانات سخت افزاری گوشی موبایل مثل دوربین و موقعیت مکانی
  • امکان کار بدون اینترنت و در حالت آفلاین Offline
  • امکان ارسال Push Notification به موبایل کاربر
  • امکان افزودن آیکون برنامه به صفحه Home گوشی
  • و …

به عبارت ساده تر اگه بتونیم کاری کنیم که نرم افزار تحت وب مون بتونه هم به کاربران عادی سرویس بده و هم در عین حال از همه یا حداقل بخشی از امکانات سخت افزاری گوشی تلفن همراه استفاده کنه یک اپلیکیشنی خواهیم داشت که بهش میگیم وب اپلیکیشن پیش رونده یا برنامه وب پیش رونده Progressive Web Application که هم با ارتباط موثر با سخت افزار گوشی کاربر، دسترسی خیلی خوبی به کاربر میده و هم از Reach بالایی برخورداره.

وب اپلیکیشن پیش رونده PWA چطوری پول $ زیاد میاره

فراموش نکنید که با پیاده سازی سرویس ورکر Service Worker و قابلیت های برنامه تحت وب پیش رونده، تجربه کاربری User Experience بهتری به کاربران تون میدید. اونها راضی تر خواهند بود و در آینده بیشتر به سایت شما سر خواهند زد. شما به مرور زمان New User ها رو به Returning User تبدیل میکنید که یکی از مهمترین کارهایی است که برای ارتقای سطح درآمد در کسب و کار آنلاین تون میتونید انجام بدید.

در اصل این Returning User ها هستند که به شما پول پرداخت می کنن. کاربران جدید که برای اولین بار به سایت شما وارد می شند با احتمال بسیار کمتری اقدام به خرید می کنند. برای افزایش نسبت کاربران وفادار باید براشون Push Notification بفرستید. باید بتونن آیکون سایت شما رو که الان دیگه یک اپلیکیشن با قابلیت های App-Like هست رو به صفحه Home موبایل شون اضافه کنن. باید حتی در حالت بدون اینترنت و آفلاین هم محتوای سایت تون قابل ارائه باشه. در این صورت کاربران رضایتمندی بیشتری خواهند داشت و وقت بیشتری رو در گشت و گذار در سایت شما صرف خواهند کرد.

نحوه تشخیص وب اپلیکیشن پیش رونده

سوالی که مطرحه اینه که چطور متوجه بشیم یک وبسایت آیا فقط یک اپلیکیشن معمولی تحت وب هست یا یکی از انواع برنامه های پیش رونده وب یا همون PWA ؟ راه ساده ای داره. برای این که نحوه تشخیص یک PWA از سایت معمولی رو یاد بگیرید با من همراه باشید:

  • در مرورگر گوگل کروم Google Chrome سایت مورد نظر رو باز کنید.
  • داخل صفحه با استفاده از ماوس، کلیک راست کنید و گزینه Inspect رو انتخاب کنید.
  • در صفحه باز شده با زدن متوالی دکمه Esc میتونید کنسول رو باز کنید و ببیند. کنسول رو ببنید تا فضای بیشتری داشته باشید.
  • به برگه Service Workers برید. در این برگه از پنل جانبی سمت چپ و در قسمت Application روی گزینه Service Workers کلیک کنید.
  • در اینجا لیستی از سرویس ورکر ها به شما نشون داده میشه. اگه در اینجا زیر آدرس اینترنتی URL سایت مورد نظر یک آیتم مشاهده کردید، این نشون میده که سایت مورد نظر دارای یک سرویس ورکر رجیستر شده است و بنابراین یک PWA هست.

لیست سرویس ورکر ها در ابزار Inspect گوگل کروم و برگه Application

همونطور که در شکل فوق مشاهده می‌کنید، در ابزار Inspector گوگل کروم و در قسمت Application و بخش Service Workers میتونید ببینید که وبسایت نقشه گوگل Google Maps دارای یک سرویس ورکر رجیستر شده با نام sw.js هست. شما از اینجا میتونید این سرویس ورکر رو خاموش یا روشن کنید. میتونید بهش داده بفرستید و نتیجه اش رو بگیرید. همچنین میتونید از حالت رجیستر شده خارج اش کنید و اجازه ادامه فعالیت بهش ندید.

چرا ممکنه نیاز داشته باشید یک سرویس ورکر رو از حالت رجیستر شده خارج کنید؟ شاید به این دلیل که داره ترافیک اینترنت شما رو بیش از حد نیازتون مصرف میکنه. شما کنترل کاملی از این قسمت روی سرویس ورکرهاتون دارید. پس هر از گاهی به این قسمت سر بزنید.

هزینه ساخت وب اپلیکیشن پیش رونده PWA چقدره

سوال خوب اینجا اینه که یک PWA چقدر هزینه داره؟ اگه قیمت اش زیاد باشه شاید ارزش پرداخت نداشته باشه. به هرحال هر امکاناتی هر چند هم خوب باید از توجیه اقتصادی و مالی برخوردار باشه. سوال مهمتر اینه که آیا سایت فعلی من میتونه تبدیل به یک PWA بشه؟ یا باید هر چی رشته ام پنبه کنم و بریزم اش دور و دوباره از اول یک سایت جدید با قابلیت های وب اپ پیش رونده Progressive Wb App بسازم؟

برای پاسخ به همه این سوال های خوب پیشنهاد میکنم نوشته دیگرم تحت عنوان هزینه ساخت PWA رو از دست ندید. اونجا به جزئیات هزینه و قیمت پیاده سازی و اجرای یک برنامه تحت وب پیشرو پرداختم.

افزودن قابلیت برنامه پیش رونده وب PWA به وبسایت فعلی

حالا که متوجه شدید یک وب اپلیکیشن پیش رونده چیه و به چه دردی میخوره حتما مایلید وبسایت خودتون رو PWA کنید. کار درستیه. ممکنه در شروع کار نتونید همه امکانات و قابلیت های ممکن رو به سایت تون اضافه کنید. ولی کاچی به از هیچی. از یک نقطه شروع کنید و سعی کنید قابلیت ها رو یکی یکی به سایت تون اضافه کنید.

برای اینکه بدونید چطوری باید قابلیت برنامه وب پیش رونده رو به سایت تون اضافه کنید یک مقاله مجزا نوشتم که توصیه میکنم حتما بخونید: