در این مقاله من قصد داریم دلایل کند بودن سایت وردپرس رو بررسی کنیم و یک چک لیست از مهمترین اقداماتی که می‌تونین برای سرعت بخشیدن به سایت خودتون انجام بدین رو ارائه بدیم. افزایش سرعت وردپرس میتونه واقعا اتفاق بیفته و شما شاهد افزایش نرخ تبدیل سایت تون و افزایش فروش باشین.

بعد از خوندن این مقاله چه شما یک تازه کار باشین و چه یک فعال در حوزه فناوری، میتونین به سوال «دلیل کند بود سایت وردپرس من چیه و چطور میتونم اصطلاحش کنم؟» جواب بدین.

دلایل کند بودن سایت وردپرس زیاد هستن ولی اکثراً دلیل کند بودن سایت وردپرس مربوط به هاست است. بنایر این احتمالاً این اولین جایی است که باید شروع کنین.

دلایل کند بودن سایت وردپرس چیست؟

قبل از هر چیزی بیاین یه نگاهی بندازیم به این که چرا سایت وردپرس شما کند شده، و چه چیزی باعث پایین اومدن سرعت لود سایت وردپرس میشه تا بعد بتونیم اقداماتی برای رفع این عوامل انجام بدیم.

رایج ترین دلایل کند بودن سایت وردپرس

  1. هاست بی کیفیت و کند که با سطح ترافیک یا سایت شما مطابقت نداره.
  2. پلاگین کش (Cash Plugin) یا حافظه پنهان در محل موجود نیست.
  3. سایت شما ترافیک بالایی داره اما شبکه تحویل محتوا (CDN) برای کاهش بار میزبان وجود نداره.
  4. فشرده سازی یا بهینه سازی تصویر انجام نشده.
  5. شما از HTTPS استفاده نمی‌کنین و از پروتکل HTTP2 بهره نمی‌برین.
  6. نسخه PHP که استفاده می‌کنید قدیمی یا منقضی است.
  7. افزونه های کند یا منقضی دارین.

۱. از هاست با کیفیت استفاده کنین

از شر هاستینگ های ماهی ۳ دلاری خلاص شین. یک هاست با کیفیت با پشتیبانی پروتکل HTTP2 میتونه یه دنیای دیگه واسه شما بسازه. شاید عجیب به نظر برسه ولی در سال ۲۰۲۰ میشه گفت تقریباً هیچ تفاوتی بین هاست های وحشتناک و به درد نخور با سریع ترین هاست ها نیست. فرقش یه چیزی تو مایه‌های پول قهوه و پول نهاره.

پس هاست بی کیفیت به احتمال خیلی زیاد میتونه مهم‌ترین دلیل کند بودن سایت وردپرس باشه؛ فراموش نکنید!

برای مثال چند تا سایت خارجی به شما معرفی میکنم که در صورت استفاده از اونها ۱۰۰ درصد با مشکل روبرو میشین.

  • Godaddy
  • Bluehost
  • Hostgator
  • Site5
  • 1and1
  • Any host that is part of EIG
  • Crazydomains
  • Netregistry
  • Melbourne IT

این دوستان با جمع کردن هزار ها سایت در یک سرور فقط پول به جیب میزنن و تبدیل به یک هاست کند و غیر قابل اعتماد میشن.

نکته اصلی که باید به یاد داشته باشین اینه که سایت خودتون رو در کشوری که بخش عمده ای از بازدید کننده های شما در اون قرار داره، میزبانی کنین.

۲. استفاده از حافظه پنهان (الزامی برای وردپرس)

یکی از دلایل کند بودن سایت وردپرس نبودن حافظه پنهان است، و به همین تبع یکی از مولفه های مهم برای افزایش سرعت لود سایت وردپرس، استفاده از حافظه پنهان است.

وقتی یه کسی به سایت شما مراجعه میکنه، مرورگر کاربر درخواستی مبنی بر بازیابی فایل های سایت از جمله همه تصاویر و اسکریپت ها، به سرور شما ارسال میکنه، صفحات شما همچنین محتویات پویای زیادی دارین که سرعت لود بیشتری نسبت به محتوای استاتیک نیاز داره .

کش کردن، روشی برای دخیره سازی فایل های استایک سایت شما به منظوری بازیابی سریع تر است. اگر سایت خودتون رو کش نکنین، زمان پاسخگویی کندتره؛ چون سرور شما برای بازیابی اطلاعات باید به درخواست‌های بیشتری پاسخ بده.

به همین دلیل استفاده از افزونه Cashing WordPress بسیار توصیه میشه. گزینه های رایگانی وجود داره که شما میتونین از اونها استفاده کنین مثل: افزونه W3 Total Cache WordPress. این افزونه شامل حافظه پنهان مرورگر است و همچنین میتونه با ادغام سایت شما با شبکه تحویل محتوا، زمان بارگذاری رو کاهش بده (شبکه‌های تحویل محتوا سرور هایی هستن که از لحاظ استراتژیکی در مکان‌های مختلف جغرافیایی وجود دارن، بنابراین فایل های سایت شما میتونه در هر یک از اونها دخیره بشه و سریع‌تر به بازدید کننده برسه).

اینم بگم که بعضی از هاستینگ ها دارای افزونه کش هستن که از قبل نصب شده. توجه به این نکته خیلی مهمه چون هرگز نباید دو افزونه کش نصب کنید، این کار فقط مشکل ایجاد میکنه (مسئله‌ای که ما به وفور می‌بینیم). قبل از این که با حافظه پنهان به مشکل بخورین از بک آپ گرفتن مطمئن بشین.

۳. استفاده از Cloudflare و / یا یک شبکه تحویل محتوا (CDN)

Cloudflare.com خدماتی است که پیش روی هاستینگ وب سایت شما قرار داره و از بعد سرعت مثل معجزه عمل میکنه.

اونها سریع ترین ارائه دهنده های هاستینگ DNS در دنیا، یک شبکه تحویل محتوا CDN و سرویس شتاب وب سایت هستن؛ و چون یک سیستم مدیریت محتوا است، سایت شما رو برای بازدیدکنندگان بین المللی شما سرعت می‌بخشه.

هاستینگ های زیادی دارای قابلیت Cloudflare هست که با گزینه ای در Cpanel در اون ساخته شده – در صورت وجود اون رو روشن کنین.

در برخی موارد، به طور معمول در شرکت‌های بزرگ که سیاست‌های IT به شما میگن از کدوم ارائه دهنده استفاده کنین، ممکنه نتونین از Cloudflare استفاده کنین. اگر در حال ارائه فایل های حجیمی مانند PDF ، MP3 ، فیلم و پادکست هستین، ممکنه به یک CDN کامل احتیاج داشته باشین. به طور کلی یکی از دلایل کند بودن سایت وردپرس اینه که از سرویس های CDN استفاده نمیکنن.

شبکه تحویل محتوا چیست؟

CDN (شبکه تحویل محتوا) شبکه ای از سرورها در سراسر جهانه که میزبان بخشی از وب سایت شما و فایل های مرتبط است. CDN مخصوصاً برای سایت‌ هایی که در معرض دید مخاطبان بین المللی قرار می گیرن بسیار مهمه، زیرا سرورهای CDN اغلب از وب هاستینگ به بازدید کننده نزدیک تر و در نتیجه سریعتر هستن. و این CDN است که بیشترین ترافیک رو برای اونها جذب میکنه.

۴. تصاویر رو فشرده و بهینه کنین

یکی از دلایل کند بودن سایت وردپرس میتونه استفاده از تصاویر حجیم باشه. از فشرده سازی بدون ضرر (که هم سایز فایل رو کوچیک تر میکنه، هم کیفیت تصویر رو کاهش نمیده) استفاده کنین. یکی از بهترین پلاگین های فشرده سازی تصویر که در بازار وجود داره، پلاگین فشرده سازی ShortPixel است. این افزونه رایگان است و میتونین ازش استفاده کنین. یکی از دلایل کند بودن سایت وردپرس اینه که تصاویر کند بالا میان.

همچنین یکی دیگه از ابزاری که میتونین استفاده کنین TinyPNG است. ابزار فشرده سازی TinyPNG به عنوان یک ابزار رایگان یا یک افزونه وردپرس در دسترس است. از این ابزار میتونین برای فشرده سازی هر دو فایل JPEG و PNG استفاده کنین. این نسخه آنلاین رایگان به شما این امکان رو میده تا حداکثر ۲۰ تصویر رو به صورت همزمان فشرده سازی کنین و این افزونه به شما امکان میده تا حدود ۱۰۰ تصویر در ماه بهینه کنین.

غالباً تصاویر استفاده شده در سایت شما بین ۲۰ تا ۵۰٪ قابل فشرده سازی هستن و این کار هیچ تاثیر بدی روی کیفیت تصویر نداره. با این روش میتونین به راحتی ۱ تا ۲ ثانیه از زمان بارگذاری یک صفحه رو کاهش بدین و تفاوت زیادی در عملکرد به وجود بیارین. هرچند ممکنه به چشم نیاد ولی این میتونه تفاوت بین کسی باشه که اقدام مورد نظر شما رو انجام میده و کسی که حوصلش میره و از سایت شما میاد بیرون.

مطمئن باشین که از فشرده سازی بی ضرر استفاده میکنین که در عین فشرده کردن فایل کیفیت رو کاهش نمیده. هیچ وقت کیفیت عکس رو فدای سرعت نکنین!

۵. از HTTPS ( به جای HTTP ) استفاده کنین.

وقتی سایت شما در حالت HTTPS (رمزگذاری شده) در حال اجرا است (رمزگذاری شده) نرم افزار مرورگر وب شما از پروتکل جدید HTTP2 استفاده می‌کنه (تا زمانی که میزبان شما از اون پشتیبانی کنه) که بطور قابل توجهی سریعتر از پروتکل قدیمی HTTP 1.1 است.

نکته
میزبان شما باید از HTTP2 پشتیبانی کنه و ارزون ترین هاست ها اینطوری نیستن

۶. از PHP 7 استفاده کنید ( ۳۰٪ افزایش سرعت)

PHP چهارچوب اصلی برنامه نویسی یا زبانی است که WordPress روی اون اجرا میشه. PHP 7 جدیدترین نسخه است که در اواخر سال ۲۰۱۵ عرضه شد و ۲-۳ برابر سریعتر از نسخه قبل از اون ، یعنی نسخه ۵.۶ است.

جابجایی از ۵.۶ به نسخه ۷.۰ برابر با تقریباً ۳۰٪ افزایش سرعت کلی سایت شما و پرش از به ۷.۱ یا ۷.۲ (از ۷.۰) می تونه ۵ تا ۲۰٪ سرعت دیگه به شما بده.

PHP 7.4 به تازگی منتشر شده که دوباره سرعت بیشتری رو نسبت به نسخه های قبلی فراهم میکنه.

مهم! اگه وب سایت قدیمی تری دارین، مهمه که اول سازگاری PHP7 رو آزمایش کنین، WPEngine یک افزونه تستر سازگاری PHP7 رایگان را فراهم می کند که می‌تونین در هر وب سایت استفاده کنین.

۷. افزونه هایی رو که استفاده نمی‌کنین، غیرفعال کنین.

افزونه ها یک بخش اساسی در ساختن یک سایت کاربردی وردپرس هستن. با این حال، بسیاری از افزونه ها میتونن به جای کمک کردن به وبسایت، به اون آسیب بزنن. هر چه از زمانی که سایت خودتون رو اجرا کردین بیشتر گذشته باشه، احتمالاً افزونه های بیشتری نصب کردین. پلاگین های قدیمی و منقضی میتونن سرعت سایت شما رو پایین بیارن و روی بارگذاری اون تاثیر منفی بذارن. پس اهمیت داره که هر چند وقت یک بار پلاگین های خودتون رو تمیز کنین. یکی از دلایل کند بودن سایت وردپرس اینه که افزونه های اضافی داره سایت رو سنگین و کند میکنه.

این کار به ویژه برای سایت ‌های قدیمی تر اهمیت داره. از افزونه هایی که استفاده میکنین موجودی بگیرین و سایر مواردی که دیگه استفاده نمی‌کنین رو غیرفعال یا حذف کنین. پلاگین ها کمتر از دید سرعت بهتر هستن.

به افزونه هایی توجه داشته باشین که عناصر رو از سایت های شخص ثالث بارگیری میکنن. افزونه هایی که کد های تحلیلی مثل کد livechat یا کد ریمارکتینگ رو وارد میکنن هم میتونن از دید سرعت بسیار سنگین باشن. استفاده از Google Tag Manager به طور کلی روش بهتری برای وارد کردن کد های ردیابی است (اگر سرعت در اولویت شما باشه).

هر چند وقت یک بار این مشکلات برای وردپرس به وجود میاد، بنابر این بد نیست مراحل ذکر شده رو برای رفع عیب امتحان کنین.

قبل از این که هرگونه تغییری ایجاد کنین، حتماً یک تست سرعت پایه انجام بدین تا مبنایی برای کار خودتون داشته باشین. به عنوان یک قاعده کلی، سرعت بارگذاریی سایت باید زیر ۵ ثانیه باشه، ۳ ثانیه سرعت خوبیه و چیزی حدود ۱ ثانیه ایده آل ترین سرعت است.

سوالات متداول

خب بریم بعضی از متداول ترین سوالات یا FAQ هایی که در مورد سرعت سایت وردپرس و بهینه سازی سرعت وردپرس پرسیده میشه رو پاسخ بدیم:

چطور سرعت سایت وردورس رو تست کنم؟

ابزارهای مختلفی در بازار برای تست سرعت سایت وردپرس وجود داره که تفاوت های جزئی باهم دارن. ابزاری که تو سایت https://SiteSpeedBot.com معرفی شده رو امتحان کنین. چون در کمتر از ۶۰ ثانیه توصیه های مفصلی بهتون ارائه میده و درک و اجرای اون آسونه.

پنل مدیریت من کند است، چطور مشکل رو برطرف کنم؟

امکان داره فرونت اند شما سریع لود شه اما بک اند شما به آرومی لود شه. بک اند وردپرس ممکنه از حافظه پنهان یا کشینگ کمتری استفاده کنه‌ (یا اصلاً نکنه). بنابراین، این موضوع خیلی به کیفیت هاستینگ و پیکربندی سرور شما وابسته است.

آیا من نیاز به جا به جایی هاستینگ دارم؟

لزوماً نه ولی برخی از ویژگی‌ها مانند: پشتیبانی پروتکل HTTP2 و گواهینامه‌های HTTPS رایگان، امروزه در یک هاستینگ خوب و استاندارد وجود داره، و برای یک وبسایت فست با سرعت بالا بسیار مهمه. اگه هاست شما از این دو عنصر پشتیبانی نمیکنه، احتمالاً باید به فکر جابجایی هاست باشین.

کلام آخر

کند بودن سایت وردپرس واقعاً خیلی رو مخه. صفحاتی که دیر لود میشن روی همه چیز اثر منفی میذارن؛ از تجربه کاربر UX گرفته تا بهینه سازی موتور جستجوSEO . علاوه بر این هر ثانیه که بر زمان لود سایت اضافه بشه، ریسک نرخ پرش یا Bounce Rate، افزایش پیدا میکنه.

خوبیش اینه که این مواردی تحت عنوان دلایل کند بودن سایت وردپرس خدمت شما عرض کردم جدا از رایج بودن، به راحتی هم قابل حل هستن و میتونین راحت مشکل کند بودن سایت وردپرس خودتون رو حل کنین. امیدوارم مفید واقع بشه. ممنون از همراهی 🙂