بعد از نصب ورد پرس اولین چیزی که هر مبتدی باید یاد بگیره نحوه نصب افزونه در وردپرس است. به عبارت ساده افزونه ‌های وردپرس یا WordPress Plugin مثل برنامه هایی برای وبسایت WordPress شما هستند. اون‌ها بهتون این امکان رو میدن تا ویژگی‌های جدیدی مثل سبد خرید، نمایش به صورت اسلاید و چیزهای دیگه رو به وردپرس اضافه کنین.

کلاً دنیای افزونه ها یه دنیای متنوع و جذابه که شما چه بخواین چه نخواین به چندتاشون احتیاج پیدا میکنین و برای این کار لازمه بدونین که یه پلاگین رو چطوری به سایت وردپرس خودتون اضافه کنین.

برای WP هزارتا پلاگین رایگان و پولی وجود داره که ما امروز می‌خوایم نصب پلاگین در وردپرس رو با روش‌های مختلف و به صورت قدم به قدم و با استفاده از تصویر به شما یاد بدیم، پس تا آخر این مقاله شما نصب پلاگین های مختلف رو با دو روش wp-content و یه روش دستی FTP یاد میگیرین، وقتشه که ما رو همراهی کنین.

پلاگین وردپرس یا WordPress Plugin چیست؟

پلاگین های وردپرس یه مجموعه از کدهای آماده است که شما برای انجام یه کار، اضافه کردن یه ویژگی جدید یا بهبود یه عملکرد کلی به وبسایت خودتون اضافه میکنین. مثلاً افزونه محبوب Yoast به منظور تقویت بهینه سازی موتور جستجو SEO طراحی شده، Akismet Anti-Spam دربرابر هرزنامه‌ها سایت شما رو محافظت میکنه و W3 Total Cache میتونه با افزودن مرورگر، صفحه، شیء و ذخیره سازی پایگاه داده عملکرد وردپرس شما رو بهبود ببخشه.

درسته که اکثر پلاگین های وردپرس بی‌خطر و قابل اعتماد هستند ولی چون هنوز هم نرم افزار شخص ثالث یا Third Party به حساب میان لازمه که از یه منبع معتبر دانلود بشن.

اگه افزونه پولی رو از بازار یا مستقیماً از یه وبسایت توسعه دهنده خریداری میکنین، همیشه باید بررسی کنین که کاربران با این افزونه مشکلی رو تجربه کردن یا نه! برای این کار میتونین مثلاً نظرات کاربران رو بخونین، یه جستجوی سریع تو گوگل درباره پلاگین مورد نظر انجام بدین و غیره و غیره.

برای افزونه های رایگان دایرکتوری رسمی افزونه های وردپرس یا WordPress Plugins باید منبع اصلی شما باشه.

قبل از شروع نصب افزونه در وردپرس

اول از همه باید بگیم که اگه از WordPress.com استفاده میکنین نمی‌تونین افزونه ها رو نصب کنین.

کلاً خیلی از کاربران شکایت میکنن که پس چرا ما نتونستیم پلاگین مورد نظرمون رو تو WordPress نصب کنیم و خب تنها دلیلی که وجود داشته این بوده که همشون از WordPress.com استفاده میکنن که یه سری محدودیت‌هایی داره و فقط در صورتی میتونین این کار رو بکنین که که برنامه خودتون رو به یه برنامه کاری (Business Plan) ارتقا بدین.

از طرف دیگه می‌تونین هر افزونه ای که دلتون میخواد رو روی وبسایت WordPress.org که خودتون هاستینگش رو به عهده دارین خیلی راحت نصب کنین.

البته که راهی برای تغییر WordPress.com به WordPress.org، وجود داره.

خب بریم برای آموزش اضافه کردن افزونه در وردپرس.

ساده‌ترین روش برای نصب افزونه در WordPress استفاده از جستجوی پلاگین است. تنها نکته منفی این مدل اینه که یه پلاگین باید تو لیست پلاگین های WP قرار داشته باشه که خب این لیست فقط به افزونه های رایگان محدود میشه!

اولین چیزی که لازمه بهش سر بزنین Plugins →Add New Page در کنار قسمت ادمین وردپرس سایت خودتونه.

پلاگین سرچ

بعدش شما یه تصویری عین تصویر بالا مشاهده میکنین که لازمه افزونه رو با تایپ نام پلاگین یا کارکردی که مد نظرتونه پیدا کنین. پس از اون یه دسته لیست مانندی، مثل تصویر زیر براتون نشون داده میشه:

افزودن پلاگین

حالا فقط کافیه افزونه ای که برای خودتون مناسبه رو انتخاب کنین. مثلاً ما تو جستجو دنبال WPForms هستیم که بهترین فرم تماس با وردپرس است و وقتی اون رو پیدا کردیم روی دکمه “Install Now” کنارش کلیک میکنیم.

حالا وردپرس این افزونه رو برای ما بارگیری و نصب میکنه که اگه شما این روش رو امتحان کنین بعدش متوجه میشین که مثلاً  دکمه “Install Now” به دکمه “Activate” تغییر میکنه.

اکتیو کردن افزونه

یه افزونه وردپرس تو سایت شما نصب شده 🙂 اما تا وقتی که اون رو فعال نکنین براتون کار نمیکنه! پس یادتون نره که بعد از نصب هر پلاگین روی دکمه فعال کردن کلیک کنین تا بتونین تو وردپرس ازش استفاده کنین.

این همه اون چیزیه که برای نصب افزونه در WP با این روش به دونستنش نیاز داشتین! دیدین چقد راحت بود.

(دقت داشته باشین که بعد از این قسمت ما مرحله پیکربندی افزونه رو داریم که برای هر پلاگینی متفاوته و ما نمیتونیم اون مبحث رو تو این پست پوشش بدیم).

بریم سراغ یه روش دیگه.

نصب پلاگین در WP با استفاده از WordPress Admin Plugin Upload

همونطور که گفتیم پلاگین های پولی توی فهرست افزونه های وردپرس WordPress درج نمیشن پس با استفاده از روش اول قابل نصب نیستند. به همین دلیل WP برای نصب چنین افزونه هایی سراغ متد Upload میره که قراره ما بهتون یاد بدیم به چه صورته.

اول از همه باید افزونه رو از مبدأ بارگیری کنین (یه فایل زیپه). بعدش باید به قسمت ادمین وردپرس برین و : Plugins→ Add New Page رو کلیک کنین.

بعد از اون روی دکمه بارگذاری افزونه که بالای صفحه قرار داره یه کلیک ریزی بکنین:)

آپلود افزونه

این عکس فرم بارگذاری پلاگین رو نشون میده و تو این قسمت شما باید روی دکمه “Choose File” کلیک کنین و فایل پلاگینی که قبلاً بارگیری کردین رو از روی کامپیوتر خودتون انتخاب کنین.

انتخاب فایل موردنظر

بعد از این که فایل مورد نظر رو انتخاب کردین، کافیه روی “Install Now” کلیک کنین.

حالا WordPress افزونه منتخب رو از دستگاه شما بارگذاری و نصب میکنه. بعد از اتمام نصب یه پیام نصب موفقیت‌آمیز مثل عکس زیر ظاهر میشه:

نصب افزونه در وردپرس

بعد از نصب افزونه در وردپرس باید روی فعال سازی پلاگین کلیک کنین تا بتونین از اون استفاده کنین.

تنظیمات پیکربندی افزونه رو متناسب با نیازتون تنظیم کنین.

نصب افزونه در وردپرس با استفاده از FTP

گاهی وقت‌ها میزبانی وب شما ممکنه یه سری محدودیت‌های فایلی داشته باشه که می‌تونه نصب افزونه در وردپرس از دوتا روش بالا رو برای شما محدود کنه، البته این اتفاق نادره ولی خوبه که راه حلش رو بدونین.

تو یه همچین موقعیتی بهترین روش، نصب دستی افزونه در وردپرس با استفاده از FTP است.

البته این یه روشیه که برای افراد مبتدی یکم سخته!

شما باید اول فایل مبدأ پلاگین رو بارگیری کنین که باز هم این فایل به صورت زیپ خواهد بود. مرحله بعد هم اینه که فایل رو از حالت زیپ خارج کنین، تا این جای کار که همه چی اوکیه!

وقتی فایل رو از حالت زیپ خارج کردین، یه پوشه جدید با همین نام برای شما ایجاد میشه و این دقیقاً همون پوشه‌ایه که شما باید با استفاده از یه کلاینت FTP به صورت دستی اونو در سایت خودتون بارگذاری می‌کنین.

تو این مرحله لازمه که از طریق مدیریت FTP به هاستینگ سایت خودتون دسترسی پیدا کنین، اگر هم که نام کاربری و رمز عبور FTP رو ندارین با ارائه دهنده میزبان وردپرس خودتون یه تماس بگیرین و ازش بپرسین!

حالا باید کلاینت FTP رو در رایانه خودتون باز کنین و با استفاده از اعتبار نامه‌ای (Credentials) که توسط میزبان وب شما ارائه شده به سایت خودتون متصل بشین. بعد از اتصال باید برین سراغ گزینه Wp-content→plugins→folder که روی سایت شما وجود داره.

تو مرحله بعد، فایلی که از حالت زیپ خارج کرده بودین رو در Wp-content→plugins→folder سرور وب خود بارگذاری کنین.

نصب افزونه در وردپرس

بعد از بارگذاری پرونده‌ها باید به قسمت مدیریت وردپرس مراجعه کنین و از طریق فهرست افزونه ها در منوی ادمین، پلاگین مورد نظر رو پیدا کنین و برای نصب روی اون کلیک کنین.

منو ادمین وردپرس

نکته
تو این قسمت هم بعد از فعال سازی ممکنه لازم باشه تنظیمات پیکربندی افزونه و تنظیم کنین که هر کدوم از پلاگین ها تنظیمات خاص خودشون رو دارن!

سوالات متداول درباره نصب افزونه در وردپرس

شما به عنوان یه مبتدی ممکنه برای نصب پلاگین در وردپرس یه سری سوالاتی داشته باشین، برای همین ما یه سری سوالاتی که بیشتر از بقیه متداول بود رو برای شما جمع آوری کردیم و این‌جا بهتون ارائه میدیم. پس خوبه که اگه به موردی برخوردین چک کنین ببینین آیا بقیه هم همین مشکل رو داشتن یا نه!

۱. پیدا کردن بهترین افزونه های وردپرس برای نصب در وبسایت

بیشتر از ۵۵,۰۰۰ افزونه وردپرس فقط در دایرکتوری افزونه های رایگان وردپرس قرار دارن و خیلی پلاگین های مختلف و متنوع دیگه‌ای هم به صورت پرمیوم یا پولی در دسترس هستند. شاید بخاطر جدا بودن این دو مورد، پیدا کردن این افزونه ها کمی براتون مشکل باشه ولی خب با کمی سرچ و جستجو و تجربه بیشتر دستتون میاد که بیشتر به چی احتیاج دارین.

۲. تفاوت بین افزونه های نصب شده و افزونه های فعال

WordPress میذاره که شما یه افزونه رو نصب کنین ولی اگه دلتون نخواست ازش استفاده نکنین، یعنی وقتی اون افزونه در حالت نصب باقی بمونه 🙂 متوجه هیچ تغییری توی سایت خودتون نمیشین ولی به محض این که اون رو فعال کنین، پلاگین موردنظر در سایت شما ظاهر میشه.

می‌تونین افزونه های فعال رو با مراجعه به صفحه “Plugins” در قسمت ادمین وردپرس مشاهده کنین، اون‌ها با یه بک گراند آبی براتون بولد میشن!

پلاگین فعال و غیر فعال

اون پلاگین هایی که یه بک گراند سفید دارن، همون‌هایی هستن که نصب شدن ولی فعال نشدن!

۳.حذف پلاگین های غیر فعال

آیا باید پلاگین های غیرفعال رو حذف کرد؟ بله؛ اگه قرار نیست از یه افزونه استفاده کنین، توصیه ما اینه که اون رو از وب سایت خودتون حذف کنین.

۴. تعداد افزونه های قابل نصب روی سایت وردپرس

شما در صورت نیاز میتونین هرچندتا که دلتون میخواد پلاگین نصب کنین و اگه نگران سرعت سایت هستین باید بگم اون چیزی که رو سرعت تاثیر داره، تعداد پلاگین نیست بلکه کیفیت اونهاست.

5. روش حذف افزونه ورد پرس

با مراجعه به صفحه افزونه ها در قسمت مدیریت وردپرس، می‌تونین افزونه مورد نظرتون رو حذف کنین، البته یادتون باشه اگه یه افزونه فعال باشه اول باید اون رو غیرفعال کنین و سپس حذفش کنین.

ختم کلام!

همونطور که گفتیم افزونه ها یا پلاگین های وردپرس برنامه‌هایی هستند که یه عملکرد دیگه‌ای رو به سایت شما اضافه میکنن و دیگه خودتون دیدین که نصب اون‌ها چقدر راحته. عین نصب پلاگین برای حذف یه افزونه وردپرس هم می‌تونین به صورت مستقیم دایرکتوری پلاگین مورد نظر رو غیر فعال و حذف کنین.

با همه این داستان‌ها یادتون باشه که نصب افزونه تو وردپرس همیشه به این راحتی‌ها نیست بنابراین بهتره اول کار سراغ دستورالعمل نصب پلاگین موردنظرتون برین، اون رو مطالعه کنین و بعد دست به کار بشین.

امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشه که نحوه نصب پلاگین در WordPress رو یاد بگیرین.

این سه تا روش جزو بهترین روش‌های نصب یه افزونه بودن و تا جایی که تونسیم خیلی ساده براتون بیان کردیم ولی اگه احیاناً بازهم در نصب و فعال کردن پلاگین در وردپرس دچار مشکل شدین حتماً می‌تونین از طریق کامنت‌ها با ما در ارتباط باشین، همچنین اگه به غیر از سوالات بالا سوال دیگه‌ای در این زمینه دارین، خوشحال میشیم که کمکتون کنیم.