در بین خطاهای احتمالی زیادی که ممکنه در سایت وردپرس خودتون مشاهده کنین، خطای ۴۰۴ بعد از تغییر پیوند یکتا یکی از رایج‌ترین اونهاست! اما چون رایج و معموله به این معنی نیست که اگه به همچین اروری رسیدین باید ناامید بشین. وقتی شما پیوند یکتا سایت خودتون رو تغییر میدین، یهو میبینین که رو همه صفحات شما خطای ۴۰۴ رخ میده! این خیلی اتفاق بدیه پس باید برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس حسابی تلاش کنین.

حالا اصلاً برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس باید چیکار کرد؟

این موضوع مقاله امروز ماست! بهتون یاد میدیم که با روش‌هایی ارور ۴۰۴ رو در وردپرس رفع کنین و اوضاع رو به حالت اول برگردونین.

اول از همه لازمه که براتون بگیم اصلاً ارور ۴۰۴ چیه و به چه علت‌هایی ایجاد میشه:

Error 4040 در وردپرس چیست؟

اول از همه برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس باید بدونین این خطا چیه!

هر زمان که شما یا یکی از بازدیدکنندگان به سایت مراجعه میکنین، مرورگر شما یه درخواستی رو به سرور وب ارسال میکنه و داده های برگشتی از جمله چیزی به اسم هدر HTTP رو دریافت میکنه. هدر HTTP برای توضیح اون چیزی که همراه درخواست اتفاق افتاده، وجود داره. بیشتر اوقات هم این درخواست درست عمل میکنه و شما هرگز اون کد HTTP رو مشاهده نمیکنین مگه این که خودتون دنبال مشاهده اون باشین!

اما اگه یه اشتباهی رخ بده، مرورگر شما پیامی با کد وضعیت HTTP بهتون نشون میده! پس ارور ۴۰۴ نتیجه فرآیند درست عمل نکردن درخواست مرورگر شما به سمت سرور وب است!

خطای ۴۰۴ چه معنی میده؟

این خطا به این معنیه که مرورگر تونسته به سرور هاست متصل بشه اما نتونسته منبع واقعی درخواست شده رو پیدا کنه (مثلاً منبع واقعی درخواست شده میتونه شامل URL باشه).

مثلاً شاید یه نفر تو سایت ما دنبال مقاله “چگونه شخصیت خود را بشناسیم” باشه! آیا ما همچین چیزی تو سایت خودمون داریم؟ خیر؛ پس با این که همه چیز درست کار میکنه ولی چون همچین منبعی تو سایت ما نیست ارور ۴۰۴ مشخص میشه.

هر پست یا دارایی مفقود شده در سایت، میتونه ارور ۴۰۴ رو ایجاد کنه و شما باید با توجه به منبع مشکل، سعی در رفع Error 404 در وردپرس داشته باشین.

عواملی که باعث به وجود اومدن Error 404 میشن

برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس باید اول ببینین این خطا در کدوم بخش از محتوای سایت به وجود اومده؛ اگه این خطا رو در همه محتوای سایت خودتون مشاهده میکنین معمولاً به دلیل وجود یه مشکل در ارتباط با پیوند یکتای سایت وردپرس شماست و اگه اونها رو در یه سری از مطالب مشاهده میکنین یعنی بدون تنظیم ریدایرکت یه قطعه محتوا رو تغییر دادین!

شاید هم اصلاً مخاطب URL سایت شما رو اشتباه وارد میکنه برای همین ارور ۴۰۴ رو میبینه و هیچ مشکلی در پیکربندی سایت شما وجود نداره.

پیام Error 404 Not Found از این نظر منحصر به فرده که بسیاری از سایت ها یه صفحه سفارشی برای این خطا ایجاد میکنن، یعنی به جای این که همیشه یه ارور مشابه با ارور اصلی گوگل بالا ببینین یه صفحه فان و جالب براتون باز میشه، به تصویر زیر نگاه کنین:

ارور 404 در وردپرس

تاثیر ارور ۴۰۴ روی سئو

خود خطای ۴۰۴ هیچ تاثیر منفی روی سئو نداره ولی اون علتی که بخاطرش این خطا به وجود اومده میتونه روی سئو سایت شما تاثیر بذاره!

مثلاً اگه بازدیدکننده فقط URL رو اشتباه وارد کرده باشه و خطای ۴۰۴ رو ببینه، قطعاً مشکلی برای سایت شما پیش نمیاد! اما اگه به دلیل URL خراب یا یه سری مشکلات و اشتباهات از سما مدیر سایت این خطا به وجود اومده، باعث میشه توانایی گوگل در خزیدن سایت شما کم بشه و سئو سایت به خطر بیفته!

پیشنهاد برای مطالعه

علاوه بر این اگه ارور ۴۰۴ پس از تغییر پیوند یکتا در سایت شما به وجود اومده باشه گوگل اصلاً نمیتونه در سایت شما بخزه پس باید هر چه سریع‌تر برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس پس از تغییر پیوند یکتا اقدام کنین.

نحوه رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس

در زیر براتون نحوه رفع مشکل ۴۰۴ در وردپرس پس از تغییر پیوند یکتا یا Permalink رو بسته به این که تو کل سایت یا محتواهای تکی ایجاد شده براتون توضیح میدیم.

اگه هنگام دسترسی به محتوا، خطای ۴۰۴ رو دریافت کردین، محتمل‌ترین علتی که میتونه داشته باشه، پیوند یکتای سایت شماست! ساده‌ترین راه برای رفع مشکل ۴۰۴ اینه که تنظیمات پیوند یکتا رو از طریق داشبورد وردپرس مجدداً به روز رسانی کنین. تمام کاری که لازمه انجام بدین اینه که وارد Settings→ Permalinks بشین و سپس روی Save Changes کلیک کنین (نیازی به تغییر ایجاد کردن نیست همین کلیک ساده کفایت میکنه).

پیوند یکتا سایت

تنظیم ریدایرکت ۳۰۱ برای تغییر محتوا

اگه خطای ۴۰۴ در یه قطعه از محتوا وجود داره، بخاطر اینه که شما پیوند یکتا رو تغییر دادین! یعنی اون بخش از مطلب رو به صورت دستی منتقل کردین، مثلاً پست قبلی رو پاک کنین و محتوای اون رو در یه پست جدید قرار بدین.

این کار باعث میشه تا وقتی کاربر سعی میکنه محتوا رو در مکان قبلی پیدا کنه، به خطای ۴۰۴ بربخوره! بهترین راه برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس بعد از تغییر Permalink اینه که به طور خودکار هرکسی که قراره به مکان قدیمی دسترسی داشته باشه رو به مکان جدید هدایت کنین.

شما اگه بدون تنظیم کردن ریدایرکت، محتوای پست یا پیوند یکتا رو تغییر بدین همه بک لینک های اون دامنه هم از دست میره.

البته وردپرس به صورت پیش فرض سعی میکنه تا محتوای تغییر یافته رو ریدایرکت کنه، ولی چیزی نیست که همیشه جواب بده و کارش بی‌نقص باشه.

اول از همه بگم که میتونین از افزونه رایگان Redirect برای این کار استفاده کنین، پس از نصب و فعال سازی افزونه وارد Tools→Redirection میشین و آدرس URL صفحه خطای ۴۰۴ رو در کادر Source URL و مکان جدید محتوا رو در کادر Target URL وارد میکنین.

رفع ارور 404 در وردپرس

اگه هاستینگ شما از سرور Apache استفاده میکنه میتونین از htaccess. برای تنظیم Redirect استفاده کنین.

پیشنهاد برای مطالعه

رفع Error 404 در وردپرس با htaccess.

مرحله اول

برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس باید اول از همه سراغ Settings→Permalinks در پیشخوان وردپرس برین و سپس یه اسکرین شات از ساختار انتخابی و تنظیماتی که تو این صفحه وجود داره بگیرین.

تو این مرحله اگه از ساختار پیوند یکتای پیش فرض وردپرس یعنی Simple Permalink استفاده میکنین نیازی نیست مرحله دوم و چهارم رو طی کنین چون خود وردپرس به صورت خودکار، تغییر مسیر روی لینک های این ساختار رو انجام میده.

مرحله دوم

تو این مرحله برای رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس میتونین از ابزاری که خود سایت رسمی افزونه سئو وردپرس براتون قرار داده استفاده کنین. تو این سایت یه فرمی مثل تصویر زیر در اختیارتون قرار میگیره:

افزونه وردپرس

افزونه وردپرس

باید اطلاعات فرم رو به دقت پر کنین.

  1. فیلد اول آدرس سایت شما رو به صورت کامل و دقیق میخواد یعنی حتی باید ذکر کنین که https هستین یا http.
  2. تو فیلد دوم باید بگین آیا سایت وردپرس شما روی یه ساب فولدر تنظیم شده یا نه. اگه آره اسم اون ساب فولدر رو هم اضافه کنین. اگه وردپرس شما روی فولدر اصلی نصب شده نیازی نیست این فیلد رو پر کنین.
  3. در قسمت آخر هم باید ساختار قبلی پیوند یکتای خودتون رو مشخص کنین.

خب حالا فقط روی ریدایرکت کلیک کنین تا یه پیامی مثل پیام زیر براتون نمایش بده:

رفع ارور 404 در وردپرس

مرحله سوم

تو این مرحله وارد پیشخوان وردپرس بشین دوباره به Settings→Permalinks برین و نوع ساختار پیوند یکتای خودتون رو تعیین کنین و روی Save Changes کلیک کنین.

پیوند یکتا

مرحله چهارم

تو این قسمت از رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس باید وارد هاست خودتون بشین سپس برای ویرایش فایل htaccess. به قسمت File Manager هاست مراجعه کنین، سپس وارد بخش public-html بشین تا مسیری که وردپرس به اون نصب شده رو پیدا کنین و دنبال فایل htaccess. بگردین. اگه این فایل رو مشاهده نمیکنین شاید مخفی شده، واس همین وارد Settings که در قسمت بالا سمت راست قرار داره وارد بشین و گزینه Show Hidden Files رو بزنین تا اگه فایل پنهانه مشخص بشه.

حالا روی فایل htaccess. راست کلیک کنین و گزینه Edit رو انتخاب کنین تا به صفحه ویرایش این فایل هدایت بشین. حالا کدی که در مرحله دوم به دست آوردین رو بعد از عبارت End WordPress# قرار بدین و فایل htaccess. رو ذخیره کنین.

هاست

رفع Error 404 در وردپرس با افزونه Yoast SEO

اگه شمااز  افزونه یوست سئو استفاده میکنین کارتون خیلی راحته و اصلاً لازم نیست تغییرات یا تنظیمات خاصی رو انجام بدین. این افزونه خودش میتونه کاربرانی که وارد پیوند یکتای قدیمی شدن رو به صورت ریدایرکت ۳۰۱ به پیوند یکتای جدید سایت هدایت کنه.

اینطوری دیگه با خطای ۴۰۴ مواجه نمیشین و هر وقت هم که پیوند یکتای سای وردپرس خودتون رو تغییر دادین، این افزونه مطالب رو طبق ID یا شناسه‌ای که دارن شناسایی میکنه و کاربران رو به پیوند یکتای جدید منتقل میکنن، بدون این که روی رتبه سئوی شما تاثیر منفی گذاشته بشه.

نحوه نظارت بر خطای ۴۰۴

یکی از روش‌های رفع خطای ۴۰۴ در ورددپرس اینه که نظارت دائم روی این ارور داشته باشین!

با نظارت روی این نوع ارورها میتونین متوجه بشین که چه درخواست‌هایی باعث ایجاد خطای ۴۰۴ در سایت وردپرس شما شدن. نکات زیر میتونه بهتون کمک کنه:

  • پیوندهای خرابی که افراد رو به یه منبع ناموجود هدایت میکنه پیدا کنین؛ این پیوندها میتونن لینک های داخلی یا خارجی باشن و شما باید همه تلاشتون رو برای تعمیر این لینک ها به کار ببرین.
  • صفحاتی که خزیده نمیشن یا خیلی سخت خزیده میشن رو پیدا کنین؛ بعد از پیدا کردن این جور صفحات متوجه میشین که چرا گوگل میخواد صفحه‌ای که وجود نداره رو بخزه و در صورت لزوم میتونین یه ریدایرکت تنظیم کنین.
  • از ابزارهای مرتبط برای پیدا کردن ایرادات مربوط به حطای ۴۰۴ استفاده کنین.

روش اول – Google Analytics

اگه از گوگل آنالتیکس استفاده میکنین، میتونین یه گزارش برای ردیابی خطای ۴۰۴ از پیوندهای خارجی تنظیم کنین.

روش دوم – افزونه وردپرس Redirection Plugin

اگه میخواین از یه افزونه وردپرس استفاده کنین، Redirection Plugin که قبلاً بهتون معرفی کردم میتونه به شما در نظارت روی خطای ۴۰۴ کمک کنه.

گزینه سوم – Third-Party Audit Tool

یه ابزار شخص ثالث مثل Ahrefs میتونه بهتون کمک کنه تا روی خطاهای ۴۰۴ نظارت داشته باشین.

رفع ارور 404 در وردپرس

روش چهارم – Google Search Console

و آخرین گزینه هم نظارت روی خطای ۴۰۴ با استفاده از کنسول جستجوی گوگل است که میتونین با استفاده از این ابزار خطای ۴۰۴ی که خزنده های گوگل هنگام خزیدن در یه صفحه با اون روبرو شدن رو ردیابی کنین.

برای دیدن لیستی از خطاهای ۴۰۴ ی که گوگل با اون مواجه شده به قسمت Crawl→Crawl Errors→Not Found وارد بشین، این یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای ردیابی صفحاتی با خطای ۴۰۴ است.

کنسول جستجوی گوگل

متاسفانه خطای ۴۰۴ چیزیه که چه بخواین چه نخواین ممکنه برای شما اتفاق بیفته. هرچی سایت وردپرس شما بزرگتر باشه احتمال به وجود اومدن این خطا بیشتره.

شما با یاد گرفتن نحوه رفع ارور ۴۰۴ در وردپرس میتونین خیلی خوب همه چی رو کنترل کنین و قبل از این که سئو یا رتبه سایت شما آسیب ببینه، این مشکل رو حل کنین.

اگه هر سوال یا مشکل دیگه‌ای در خصوص رفع Error 404 دارین میتونین از طریق کامنت ها با من در ارتباط باشین.