هاست چیست و چرا باید براش هزینه کنیم؟ سوالی که خیلی از شماها به اون فکر کردین و دلتون می‌خواد خیلی کامل و دقیق در مورد اون بدونین!

امروز تو این پست قراره ما به شما هاستینگ یا میزبانی وب رو معرفی کنیم و بگیم که اصلاً این اصطلاحات یعنی چی و چه کاری برای صاحبان سایت انجام میدن، علاوه بر این یه گریزی هم به تفاوت بین هاست و دامنه میزنیم تا خیلی دقیق با این مفاهیم آشنا بشین.

پس تا آخر مقاله با ما همراه باشین:

هاست چیست ؟

سوال مهمی که امروز باهاش روبرو هستیم اینه که میزبانی وب یا هاست چیست و چه کاری براتون انجام میده؟!

هنگامی که یه ارائه دهنده هاستینگ برای ذخیره سازی پرونده‌های یه سایت، فضایی رو در اختیار شما قرار میده یعنی داره از اون سایت میزبانی میکنه! وب هاستینگ فایل‌هایی که یه سایت رو میسازن، برای مشاهده آنلاین سایت در دسترس قرار میده.

میزان فضایی که به یه سرور اختصاص میدن به نوع هاستی که انتخاب میکنین بستگی داره. اصلی‌ترین انواع هاست عبارتند از:

  • هاست مشترک
  • هاست اختصاصی
  • هاست نمایندگی فروش
  • هاست VPS

این وب هاستینگ ها بر اساس فناوری که دارن خدمات متفاوتی رو به صاحبان سایت ارائه میدن.

اگه بخوام به طور خلاصه بگم که میزبانی وب چیست باید بگم یه فرآیند اجاره یا خرید فضا برای تهیه یه وبسایت در شبکه جهانی وب است. محتوای سایت مثل HTML, CSS و تصاویر باید روی یه سرور قرار بگیرن تا به صورت آنلاین قابل مشاهده باشن.

گفتم سرور! راستی میدونین سرور دقیقاً چیه؟ سرور رایانه‌ایه که سایر کاربران وب رو از هر نقطه این کره خاکی به سایت شما متصل میکنه. همونطوری که از این اسم پیداست، ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب، دارای سرور، اتصالات و خدمات مرتبط با سایت های میزبان هستند. اونها با ارائه انواع برنامه هاستینگ، طیف نیازهای صاحبان سایت های کوچیک و بزرگ رو پوشش میدن.

اگه میخواین یه سایت آنلاین راه اندازی کنین داشتن یه میزبانی وب ضروریه. تو دنیای امروز انواع و اقسام وب هاستینگ موجوده که هرکدوم یه سری خدماتی رو ارائه میدن، مثلاً برنامه‌ها از گزینه‌های رایگان با خدمات محدود گرفته تا گزینه‌های گرون قیمت با خدمات میزبانی نا محدود.

نوع هاستی که شما انتخاب میکنین در درجه اول به نحوه برنامه ریزی برای وبسایت خودتون و میزان بودجه‌ای که دارین بستگی داره.

این که شما یه هاستینگ مناسب انتخاب کنین به معنای دسترسی به خدمات و منابع مناسب برای بارگیری سریع سایت شما برای بازدید کنندگان است. به این فکر کنین که این روزها چه تعداد مشاغل به صورت آنلاین کار میکنن. حالا اگه یه نفر وارد سایتی بشه و اون سایت درست کار نکنه به نظرتون چه اتفاقی میفته؟ مشتری منتظر میمونه تا سایت تعمیر بشه؟ نه‌خیر! اونها بیخیال میشن و میرن سراغ سایتی که سرعت و عملکرد بهتری داره و خیلی سریع چیزی که مدنظرشون هست رو بهشون تحویل میده!

 

 

میزبانی وب چیست

اگه جدیداً کار با سایت رو شروع کردین شاید جواب این سوال که هاست چیست یکم گیج کننده و پیچیده به نظر برسه. مثلاً خیلی از تازه کارها فکر میکنن که هاست ارزون قیمت و گرون قیمت فرق چندانی با هم دیگه ندارن و همشون خدمات مشابهی ارائه میدن! اما آیا واقعاً اینطوریه؟ معلومه که نه!

بذارین از همین اول بهتون هشدار بدم که این یه اشتباه خیلی خیلی سنگینه که میتونه براتون کلی خرج بندازه! پس حواستون باشه!

البته تا وقتی دارین این مقاله رو میخونین نگران هیچی نباشین چون ما اینجا تمام نکات لازم رو به شما میگیم.

نحوه عملکرد هاست به چه صورت است؟

ارائه دهندگان میزبانی وب شرکت‌هایی هستند که خدمات و فناوری‌های خودشون رو برای میزبانی وب سایت‌ ها در اینترنت اجاره میدن. هنگامی که شرکت میزبان وب سایت شما رو میزبانی کرد، کاربران میتونن با وارد کردن آدرس وب شما در مرورگر وب خودشون به اون دسترسی داشته باشند.

سرور هم که یک رایانه فیزیکیه، بدون ایجاد هیچ گونه وقفه‌ای طوری اجرا میشه که وب سایت شما در تمام مدت برای هر کسی که میخواد اون رو ببینه در دسترسه.
سرور پرونده‌هایی که قبلاً ذخیره کردین رو با مرورگر وب خودش به مرورگر وب شما ارسال میکنه.

این دوتا پارگراف بالا یه توضیح کلی درباره عملکرد هاستینگ بود! اما بریم سراغ جزئیات:

میزبانی وب وقتی اتفاق میفته که پرونده‌هایی که یه وبسایت رو تشکیل میدن از یه رایانه محلی به یه سرور وب آپلود میشن. منابع سرور، به وبسایت هایی که از اون استفاده میکنن اختصاص داده میشن.

تقسیم منابع سرور بسته به نوع برنامه میزبانی انتخاب شده متفاوته. برای انتخاب هاستینگ مناسب اول از همه باید بین خدماتی که میزبان وب ارائه میده تفاوت قائل بشین، اگه بخوام داستان رو ساده توضیح بدم باید بگم انتخاب هاست مثل انتخاب خونه است!

چطوری تصمیم میگیرین چه نوع خونه‌ای برای خانواده شما مناسبه؟ آیا خانواده پرجمعتی هستین یا یه خانواده کوچیک؟ آیا قصد دارین که باز هم بچه‌دار بشین؟ پولی که دارین اندازه چندمتر خونه است؟ میتونین هزینه قبض‌های ساختمون رو خودتون پرداخت کنین؟

 اینها عواملی هستند که میتونن تعیین کنن شما به چه خونه‌ای نیاز دارین. برای انتخاب هاست هم باید همچین کاری بکنین و ببینین چه نوع هاستی برای سایت شما و بودجه‌ای که دارین مناسب‌تره.

انواع هاست چیست ؟

  • میزبانی مشترک یا Shared Hosting: در این نوع میزبانی وبسایت شما روی سروری قرار میگیره که با بقیه افراد مشترکه، یعنی در واقع مثل این میمونه که شما یه اتاق از یه خونه بزرگ رو اجاره کنین، درسته که اتاق خودتون رو دارین ولی تو منابعی مثل آب و برق و غیره با هم‌خونه‌ای‌ها مشترک هستین. این انتخاب مناسبی برای سایت های کوچیک و پروژه‌های جزئی است.
  • میزبانی VPS: این نوع میزبانی یه قدم از میزبانی اشتراکی بالاتر است، یعنی شما نسبت به قبل کمتر با همسایه‌های خودتون تو منابع مشترک هستین، پس آزادی و امنیت بیشتری هم دارین، این نوع هاست برای شرکت‌هایی که قصد پبشرفت دارن و قبلاً از هاست اشتراکی استفاده میکردن مناسب‌تره.
  • هاست اختصاصی: نوع سوم هاستینگ، هاست اختصاصی است یعنی باید اینطوری فرض کنین که شما یه خونه خریدین که دربست در اختیارتونه و هرکاری دلتون بخواد میتونین انجام بدین، تو میزبانی اختصاصی شما هیچ کاری به بقیه سایت ها ندارین، تمام منابع فقط مخصوص خودتونه و البته پول زیادی هم باید خرج کنین! اما به جاش امنیت و سرعت تضمینی دارین. این نوع هاستینگ برای سایت های بزرگ و پرترافیک خیلی مناسبه.

تفاوت دامنه و هاست چیست ؟

بهتره بدونین که شما در کسب وکار اینترنتی، علاوه بر ثبت نام برای سرویس میزبانی وب، به دامنه یا دامین هم نیاز دارید. حالا اصلاً دامنه چیه؟؟
دامنه همون آدرس وبسایت شماست که افراد در نوار آدرس مرورگر برای دیدن اون وبسایت تایپ میکنن.
حالا بیایین به یک توضیح دقیق‌تری در این باره بپردازیم:

اینترنت اساساً یه شبکه بزرگ رایانه‌ای است که در اون رایانه‌ها طریق کابل‌ها به یکدیگر متصل هستن. برای این که به راحتی بتونیم اونها رو شناسایی کنیم به هر رایانه یه سری اعداد به نام IP Address اختصاص داده میشه این آدرس آی پی ترکیبی از اعدادیه که با نقطه از هم جدا شدن مانند؛ ۶۶.۲۴.۳۴.۱
کامپوترها در شناسایی و به خاطر سپردن این شماره‌ها مشکلی ندارن اما برای انسان غیرممکنه که این شماره‌ها رو به خاطر داشته باشه و از اونها برای اتصال به وبسایت‌ های اینترنتی استفاده کنه. خب پس با این حساب اینجا یه مشکلی داریم که باید برای رفعش تلاش کنیم!

پس برای این که این مشکل برطرف بشه نام دامنه اختراع شد. یه نام دامنه میتونه کلماتی داشته باشه که به خاطر آوردن آدرس‌های وب‌سایت رو براتون آسون میکنه.
در واقع میزبانی‌ وب به شما این امکان رو میده که یه فضای سروری رو برای سایت خودتون اجاره کنید ولی دامنه به عنوان آدرس سایت شما عمل میکنه، وقتی کاربر میخواد سایتی رو بازدید کنه نام دامنه یا همان نام سایت رو در مرورگر وارد می کنه. خب وقتی دامین یا دامنه قراره آدرس سایت شما باشه، یعنی به نوعی معرف شما خواهد بود، پس باید به درستی انتخاب بشه. منظور از انتخاب درست دامنه سایت اینه که جوری انتخاب بشه که هرکسی که اونو دید برند شما یا شرکت شما براش تداعی بشه.

نام دامنه اول به آدرس IP سرور یعنی همون قسمتی که اطلاعات سایت در اون قرار داره ترجمه میشه سپس سرور فایل و محتوای مورد نظر رو برای کاربرها ارسال میکنه و اونها میتونن سایت مربوطه رو در اینترنت ببینن. به طور کلی میشه گفت که دامنه همون نام سایته ولی هاست فضایی بر روی یک سروره که برای ذخیره سازی صفحات وب، پایگاه داده و محتوا مورد استفاده قرار می‌گیره.

نحوه انتخاب میزبان وب

الان که دیگه شما میدونین هاست چیست باید بتونین هاستینگ مورد نظر خودتون رو هم انتخاب کنین چون این کار یه قدم خیلی مهم برای ورود به فضای آنلاین است به خصوص اگه راه اندازی یه وبسایت تجاری مد نظرتون باشه.

برای انتخاب هاستینگ مناسب گزینه‌هایی مثل پهنای باند، امنیت، سرعت و غیره رو باید در نظر بگیرین.

هنگام انتخاب میزبانی وب موردنظر خودتون قطعاً چندتا گزینه در دسترس شما قرار داره و شما برای این که بدونین کدوم یکی از این گزینه‌ها برای کسب و کار شما مناسبه و به درد شما میخوره مهم‌ترین کاری که باید بکنین اینه که از خودتون سوالات زیر رو بپرسین:

  • برای چه وبسایتی نیاز به میزبانی وب دارین؟ آیا سایت مورد نظرتون یه سایت خبری، یه پورتال تجارت الکترونیکی و یا یه وبلاگ است؟؟
  • اهداف وب سایت شما چیه؟ ایا وبسایت شما میتونه منبعی برای گسترش شغل‌های آنلاین باشه؟
  • به چه تعداد دستیار نیاز دارین؟

همه این موارد به شما کمک میکنه تا با توجه به فضای ذخیره سازی، پهنای باند، حجم ترافیک، پشتیبانی فنی، کنترل (این که آیا واسه شما مهمه که رو سرورتون کنترل داشته باشین؟) و هزینه (این که چقدر مایلین هزینه کنین و بودجه شما چقدره؟) هاستینگ خودتون رو انتخاب کنین.

GO Daddy – معروف ترین شرکت ارائه هاست دنیا

ممکنه این اسم واستون جدید باشه و تا حالا به گوشتون نخورده باشه اما جالبه که بدونین Go Daddy یکی از بزرگترین ثبت‌کنندگان دامنه در جهان است.

این شرکت آمریکایی در سال ۱۹۹۷ تأسیس شد و تجارت خودش رو از همون سال شروع کرده و از اون زمان به بعد تبدیل به بزرگترین ثبت کننده معتبر ICANN در اینترنت شده و اخیراً نیز به یکی از بزرگترین میزبانان وب جهانی تبدیل شده است.
در این شرکت طیف گسترده‌ای از خدمات ازجمله میزبانی وب، ارائه گواهینامه SSL , امنیت وب سایت، بازاریابی ایمیلی، راه حل‌های تجارت الکترونیکی و ساخت وب‌سایت رو ارائه میدن.
این سایت یکی از بهترین وب‌سایت‌ها برای انجام جستجو و خرید نام دامنه است.

حرف آخر ما

اگه میخواین سایتی رو منتشر کنین و حضور آنلاین خودتون رو به جهان اعلام کنین، میزبانی وب یا هاستینگ همون چیزیه که قبل از هرچیزی بهش احتیاج دارین و بهتون اجازه میده تا سایت مورد نظر خودتون رو روی اینترنت راه اندازی کنین. در حقیقت برای این که سایتی با دسترسی بالا و آسون در سراسر جهان توسط میلیون‌ها کاربر داشته باشین، باید از از هاست استفاده کنین.

ما سعی کردیم در این مقاله به شما بگیم میزبانی وب یا وب هاستینگ چیست، رایج‌ترین انواع وب هاستینگ ها کدوم‌ها هستن و تفاوت بین دامنه و هاست چیست ، پس انتظار داریم که با دقت زیادی بتونین هاستینگ سایت خودتون رو انتخاب کنین و یه سایت پرسرعت و ایمین داشته باشین.

هر سوالی دررابطه با وب هاستینگ دارین حتماً از طریق کامنت‌ها با ما در ارتباط باشین.