آیا تمایل به ریدایرکت کردن در وردپرس دارین ولی مطمئن نیستین اصلاً Redirect چیه و چرا مهمه؟ نگران نباشین! ما تو این راهنما به شما کمک میکنیم تا با پلاگین های Redirect در وردپرس آشنا بشین و بدونین کی و کجا از این افزونه ها استفاده کنین تا بتونین ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس انجام بدین.

به هر حال دیر یا زود همه ما در شرایطی قرار میگیریم که نیاز به ریدایرکت کردن پست یا صفحه خودمون داریم، پس باید همه نکات مربوط به این کا رو یاد بگیریم تا بتونیم خودمون از پسش بر بیایم.

ریدایرکت کردن

آماده شروع هستین؟

ریدایرکت کردن در وردپرس چیست؟

ریدایرکت کردن در وردپرس راهیه که وبسایت شما میتونه یه پیام سریع به مرورگر مخاطب ارسال کنه و بگه که صفحه مورد نظرشون منتقل شده و خود مرورگر به طور خودکار مخاطب رو به صفحه جدید هدایت کنه!

لینک های خراب یکی از دلایل اصلی برای ریدایرکت کردنه. در حقیقت ریدایرکت نکردن محتوا باعث نمایان شدن خطای ۴۰۴ میشه و این ارور برای سئو سایت شما چیز خوبی نیست چون به گوگل میگه یه مشکلی در سایت وجود داره مخصوصاً اگه تعداد زیادی از این لینک های خراب داشته باشین. علاوه بر این روی تجربه کاربری هم تاثیر میذاره و باعث میشه کم کم مخاطبای سایت رو از دست بدین و نرخ پرش یا بانس ریت سایت افزایش پیدا کنه.

پس ما بهتون توصیه میکنیم که روش‌های ریدایرکت کردن سایت رو یاد بگیرین تا از همچین اتفاقاتی جلوگیری بشه!

ریدایرکت انواع مختلفی داره مثل:

  • ریدایرکت ۳۰۱
  • ریدایرکت ۳۰۲
  • ریدایرکت ۳۰۳
  • ریدایرکت ۳۰۷
  • ریدایرکت ۳۰۸

البته ما تو این مقاله مهم‌ترین ریدایرکت یعنی ریدایرکت ۳۰۱ رو پوشش میدیم ولی برای آشنایی بیشتر شما یه توضیح خیلی مختصر و کوتاه از بقیه ریدایرکت ها میذاریم:

ریدایرکت ۳۰۱

وقتی از این مورد استفاده میکنین که یه صفحه یا پست رو به طور کامل حذف کردین و قصد دارین تا مخاطب رو به آدرس مرتبط دیگه‌ای بفرستین.

ریدایرکت ۳۰۲

قبلاً به این نوع ریدایرکت میگفتن ریدایرکت موقت.

این مورد به موتورهای جستجو سیگنال میده که پست یا صفحه شما به طور موقت منتقل میشه ولی کاربر رو به صفحه جدیدی هدایت نمیکنه! البته بهتره به این یکی زیاد فکر نکینن خیلی به درد نمیخوره.

ریدایرکت ۳۰۳

یه کد موقعیتی که شما اغلب موقع سفارش یه محصول یا خرید آنلاین باهاش مواجه میشین.

این ریدایرکت یه سیگنالی ارسال میکنه که یعنی سرور داره مروگر مخاطب رو به یه منبع دیگه هدایت میکنه. این ریدایرکت به ما میگه که لازم نیست صفحه رو رفرش کنین یا روی دکمه بازگشت ضربه بزنین، فقط دو دقیقه دندون سر جیگر بذارین تا این پروسه انجام بشه و شما بتونین به ادامه کارتون برسین.

ریدایرکت ۳۰۷

مثل ریدایرکت ۳۰۲ است، با این تفاوت که این یکی شما رو به اون مسیر مقصد هدایت میکنه.

ریدایرکت ۳۰۸

این یکی هم مثل ریدایرکت ۳۰۱ است، با این تفاوت که کد وضعیت ۳۰۱ میگفت همه درخواست‌های آینده باید به URL داده شده هدایت بشن ولی این ریدایرکت ۳۰۸ میگه درخواست‌ها باید تو فلان URL باز هم تکرار بشن!

پیشنهاد برای مطالعه

گفتیم که خطای ۴۰۴ بخاطر یه سری لینک خراب به وجود میان حالا اگه دفعه اوله که با همچین شرایطی روبرو شدین بهتره به کنسول جستجوی گوگل یه نگاهی بندازین. برای این کار ابتدا وارد قسمت Coverage بشین، اینجا همون جاییه که شما میتونین مشکلات فنی سایت خودتون رو مشاهده کنین و اگه لینک های خراب دارین، اونها رو پیدا کنین.

حالا اگه چشمتون به لینک های خراب افتاد باید ریدایرکت رو انجام بدین.

زمان مناسب برای ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس

دلیل اصلی استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ اینه که کاربر متوجه تغییر مکان یه سایت یا صفحه بشه. پس با این حساب میتونیم زمان مناسب برای ریدایرکت کردن در وردپرس رو به چند دسته تقسیم کنیم:

  • وقتی قصد حذف پست یا صفحه‌ای رو دارین، باید ریدایرکت کنین.
  • وقتی میخواین لینک پست یا صفحه خودتون رو تغییر بدین باید ریدایرکت کنین.

حالا سوال اینه که چرا تو این مواقع باید ریدایرکت کنیم؟

شما اگه با تغییر مکان محتوا، یا حذف مقاله‌ای عملیات ریدایرکت کردن رو انجام ندین باعث بروز خطای ۴۰۴ در صفحه خودتون میشین، پس برای رفع خطای ۴۰۴ یا اصلاً جلوگیری از پیش اومدن همچین خطایی، تاثیر مثبت روی سئو سایت و رتبه بندی‌های موتور جستجو بهتره که عملیات ریدایرکت کردن در وردپرس رو انجام بدین.

ریدایرکت ۳۰۱ بهتون امکان میده تا کلیه نقاط قوت، ترافیک، بک لینک سئو صفحه شما به صفحه جدیدی منتقل بشه.

دلایل ریدایرکت کردن در وردپرس

جدا از لینک های خراب و مواردی که در قسمت بالا بهشون اشاره کردم موقعیت‌های دیگه‌ای هم وجود داره که به ریدایرکت کردن نیاز دارن؛ از جمله:

  • تغییر پیوند یکتا
  • حذف یا جایگزینی محتوای قدیمی با محتوای جدید
  • ادغام دو وبسایت
  • انتقال به یه دامنه دیگه

خب حالا که متوجه شدین ریدایرکت وردپرس چیه و چه موقع باید انجام بشه بهتره یه سری به روش‌های مختلف برای ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس بندازیم!

نحوه ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس

یه روش آسون برای ایجاد و مدیریت ریدایرکت ۳۰۱ اینه که از یکی از افزونه های ریدایرکت وردپرس استفاده کنیم. این کار بهتون اجازه میده تا ریدایرکت رو برای سایت خودتون، بدون نوشتن حتی یه کد، انجام بدین!

افزونه های وردپرس برای ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ مناسب هستن و فرقی نداره که شما یه سایت جدید هستین یا خیر، این افزونه ها نصب و فعالسازی ساده‌ای دارن و فقط کافیه بعد از نصب روی لینک Configure Redirects کلیک یا این که داشبورد مرتبط رو از تنظیمات پیدا کنین و افزونه رو پیکربندی کنین:

ریدایرکت کردن در وردپرس

اصلاً کار سختی نیست، کد موقعیتی رو انتخاب کنین، URL قدیمی رو جایی که میخواین کاربر رو به سمتش هدایت کنین وارد کنین و روی ذخیره کلیک کنین. میتونین لینک رو به یه پست، صفحه، رسانه یا هر مکانی که دلتون میخواد هدایت کنین.

این مواردی که براتون مینویسیم مربوط به ریدایرکت کردن در وردپرس با استفاده از ۶ تا پلاگین مختلفه و در آخر بهتون یاد میدیم چطوری با فایل htaccess. این کار رو انجام بدین:

۱. Redirection

ساده‌ترین روش برای اضافه کردن و مدیریت ریدایرکت در وردپرس، استفاده از Redirection Plugin است. این افزونه رو نصب و فعال کنین و بعد برای تنظیم ریدایرکت ها وارد Tools→ Redirection بشین.

Redirection

افزونه ریدایرکت نه تنها بهتون اجازه میده تا ریدایرکت کردن رو تنظیم کنین، بلکه در یافتن خطای ۴۰۴۰ در سایت وردپرس هم بهتون کمک میکنه.

سپس میتونین URL های موردنظر خودتون رو به مقصد مناسب خودشون هدایت کنین.

بهضی اوقات ممکنه بخواین محتوای یه پست یا صفحه رو نگهدارین اما اون رو به یه پست یا صفحه دیگه منتقل کنین. اینجاست که پلاگین Page Links to وارد بازی میشه.

پلاگین های وردپرس

این افزونه ساده یه کادر متا رو در صفحه ویرایش پست شما اضافه میکنه که با استفاده از اون میتونین آدرس مکان جدیدی که میخواین مخاطبان رو بهش هدایت کنین، وارد کنین.

۳. Simple 301 Redirects

یکی دیگه از افزونه های آسون برای ریدایرکت کردن در وردپرس استفاده از Simple 301 Redirects است. همون طوری که از اسمش برمیاد، این افزونه میتونه ریدایرکت ۳۰۱ رو ساده کنه. فقط کافیه افزونه رو نصب و فعال کنین و سپس به قسمت Settings→ ۳۰۱ Redirects وارد بشین و URL خودتون رو بهش اضافه کنین.

افزونه Simple Redirect

درسته که کار پلاگین Simple 301 Redirects خیلی راحته ولی خب بازده خوبی نداره.

تازه براساس نوع میزبانی که دارین ممکنه ریدایرکت وردپرس شما یکم کندتر باشه!

۴. Yoast SEO

همونطوری که خودتون میدونین افزونه یوست سئو یه پلاگین رایگان است اما نسخه پرمیوم اون هم وجود داره که شامل آپشن‌های خیلی پیشرفته‌ایه و یکی از اون آپشن‌ها مدیریت Redirect است که باعث میشه شما بتونین عمل ریدایرکت کردن در وردپرس رو خیلی سریع و راحت انجام بدین و مدیریتش کنین!

یوست سئو

بنابراین هروقت URL خودتون رو تغییر بدین، یه نوشته قدیمی رو حذف کنین یا انتقال بدین، به جای این که کاربر شما با خطای ۴۰۴ در اون صفحه مواجه بشه، افزونه یوست بهتون یادآوری میکنه که لازمه یه ریدایرکت مناسب انجام بدین.

افزونه یوست سئو

۵. All In One Redirection

یه افزونه خیلی به درد بخور و رایگان دیگه‌ای که براتون دارم افزونه All In One Redirection است که امکان مدیریت و ایجاد ریدایرکت در وردپرس رو بهتون میده. یعنی در واقع هروقت به فکر ایجاد یه پست یا هر محتوایی تو یه مکان دیگه افتادین، بیاین سراغ این افزونه و برای کارهای ریدایرکت محتوای خودتون ازش استفاده کنین.

وقتی میگم هر محتوایی منظورم برای ریدایرکت کردن HTTP هم هست! یعنی میتونین با استفاده از این پلاگین HTTP رو به HTTPS تبدیل کنین و آب از آب تکون نخوره. فقط کافیه افزونه رو نصب کنین، به تنظیمات برین تا این پلاگین ریدایرکت جدیدی که فعال کردین رو پیکربندی کنین:

افزونه های وردپرس

جدا از این حرف‌ها این پلاگین ویژگی‌های خفن‌تری هم داره که عبارتند از:

  • ردیابی خودکار صفحه ۴۰۴
  • ریدایرکت کردن سفارشی
  • مخفی کردن گزینه ریدایرکت کردن

خب حالا اگه دلتون میخواد یه ریدایرکت سریع‌تری داشته باشین میتونین از روش کد و پرونده htaccess. پیش برین که خیلی هم توصیه شده و خوبه:

تنظیم ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس با htaccess.

با استفاده از فایل پیکربندی سرور وب htaccess. کاربران وردپرس میتونن ریدایرکت ۳۰۱ سریع‌تری رو تنظیم کنن.

فقط حتماً حتماً یادتون باشه که یه اشتباه کوچیک در کد htaccess. شما میتونه سایت وردپرس رو از دسترس خارج کنه و همچنین ممکنه شروع به نمایش خطای داخلی سرور کنه.

بخاطر همین خیلی مهمه از فایل htaccess. خودتون قبل از ایجاد هر تغییری یه نسخه پشتیبان تهیه کنین.

برای ویرایش پرونده htaccess. باید با استفاده از یه کلاینت FTP به وبسایت خودتون متصل بشین.

پرونده htaccess. در فهرست اصلی سایت وردپرس شما قرار داره.

اگه نمیتونین این فایل رو تو اون قسمت مشاهده کنین، باید کلاینت FTP خودتون رو روی حالتی تنظیم کنین که پوشه‌های مخفی رو هم نشون بده.

بعد از این میتونین فایل htaccess. رو تو هر ویرایشگر ساده‌ای مثل نوت پد، ویرایش بدین.

تو این قسمت یه ریدایرکت کوچیک وجود داره، ما داریم تلاش میکنیم تا کاربری که در حال بازدید از نسخه قدیمی پست هست رو به نسخه جدید هدایت کنیم.


            RewriteEngine On</p>
<p>Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post/
                            

میتونین کد بالا رو در انتهای فایل htaccess. خودتون اضافه کنین.

آخرین حرف ما

صحبت‌های ما دیگه تموم شد حالا تصمیم با خودتونه، میتونین با استفاده از هرکدوم این روش‌ها یه پست حذف شده یا تغییر مکان یافته رو ریدایرکت کنین تا کاربران شما رو گم نکنن و گوگل بیخیالتون نشه!

هیچ کدوم از این روش‌ها هیچ تاثیر منفی روی سئو نداره و شما میتونین با خیال راحت اونها رو امتحان کنین، تنها نکته‌ای که برای بار هزار و یکم میگیم اینه که قبل از انجام هر کاری یه نسخه پشتیبان از سایت خودتون تهیه کنین تا اگه مشکلی پیش اومد یا چیزی رو اشتباه نوشتن همه چی از بین نره!

و در آخر امیدواریم که این راهنمای مبتدی و ساده برای ریدایرکت کردن در WordPress به شما در تنظیم مسیرهای جدید و هدایت مجدد کاربران سایت کمک کنه. اگه دلتون میخواد میتونین این ترفندها رو امتحان کنین و هرکدوم که بیشتر به دلتون نشست رو برای خودتون انتخاب کنین.

تمام تجارب و روش‌هایی که برای ریدایرکت کردن در وردپرس استفاده میکنین رو با ما به اشتراک بذارین و اگه سوالی در این خصوص دارین از طریق کامنت‌ها با ما در ارتباط باشین.