فهرست مطالب بستن

نمونه قرارداد NDA یا نمونه قرارداد منع افشای اطلاعات محرمانه امروزه در کسب و کارها بسیار پرکاربرد شده است. هم در برون سپاری پروژه ها و هم در جذب نیروی کار (نمونه قرارداد عدم افشا اطلاعات با کارمند) استفاده از این نوع قرارداد متداول شده است. این رواج البته زیان هایی هم متوجه کسب و کارها کرده چرا که با نادیده گرفتن اهمیت واقعی این نوع قراردادها موجبات خسارت و زیان های هنگفت را ناخواسته برای کسب و کار خود ایجاد می‌کنند.

موضوع پیچیده تر از آن چیزیست که در نگاه اول به نظر میرسد. حتی در میان اشخاص و شرکت هایی که به امضای قرارداد nda اهمیت می‌دهند، فقط عده کمی از چگونگی آن به درستی آگاهی دارند. امضای یک قراداد عدم افشا اطلاعات سست و ضعیف نه تنها بی اثر است بلکه ممکن است مسولیت‌های حقوقی ناخواسته‌ای را متوجه شما و شرکت یا سازمان تان کند.

نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات یک طرفه

در صورتی که مایل به تنظیم یک نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات یک طرفه با در نظر گرفتن منافع خود به صورت حداکثری هستید، در انتهای همین نوشته، نمونه قرارداد NDA حرفه‌ای را مشاهده کنید.

دانلود رایگان قرارداد محرمانگی NDA

در ادامه دو نمونه قرارداد عدم افشا اطلاعات NDA ارائه شده است. نمونه اول رایگان و نمونه دوم پولی است و می‌توانید بسته به نیاز از هر یک استفاده کنید.

گرچه هم نمونه قرارداد NDA رایگان و هم نمونه قرارداد منع افشای اطلاعات پولی توسط کارشناس رسمی دادگستری در رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات و جرایم رایانه‌ای و با دقت کافی تنظیم شده‌اند، لیکن نمونه پولی دارای بندهای بیشتر و جزئیات کامل‌تر است که پوشش بهتری داشته و از حقوق حداکثری شما به شکل ویژه حفاظت خواهد کرد.

متن هر دو نمونه قرارداد توسط مهندس پیمان محمدپور تنظیم شده است. 

کارشناس رسمی دادگستری رشته کامپیوتر و جرایم رایانه‌ای استان تهران

مشاور سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در رشته نرم افزار

مدرس دانشگاه علمی کاربردی غرب تهران

کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات از دانشگاه تهران

ماده ۱ – طرفین قرارداد

قرارداد حاضر با عنایت به ماده ۱۰ قانون مدنی بین خانم / آقای ……………….. فرزند ……………….. با کد ملی ……………….. تاریخ تولد ……………….. به نشانی ……………….. با آدرس پست الکترونیک ……………….. که در این قرارداد به اختصار «طرف اول» نامیده می‌شود از یک سو و خانم / آقای ……………….. فرزند ……………….. با کد ملی ……………….. تاریخ تولد ……………….. به نشانی ……………….. با آدرس پست الکترونیک ……………….. که در این قرارداد به اختصار «طرف دوم» نامیده می‌شود با قصد و رضای کامل و واحد و در عین بلوغ و صحت کامل عقل با شرایط و مندرجات زیر منعقد می‌گردد.

تبصره ۱: تصویر کارت ملی طرف اول و تصویر کارت ملی طرف دوم به عنوان سند مصدق مشخصات هویتی طرفین به پیوست قرارداد حاضر است.

ماده ۲ – موضوع قرارداد

موضوع قرارداد عبارت است از حفظ اطلاعات محرمانه شامل ولی نه محدود به اطلاعات تجاری و دانش کاری و اطلاعات دارایی‌های معنوی و مادی، درخواست پروپزال، درخواست پیشنهاد، SOC, SOW, LOM, LOP, RFQ, RFP ، سفارش‌ها، قراردادها، تفاهم نامه‌ها،‌ اطلاعات مالی و مالیاتی، اطلاعات مربوط به پروژه‌ها، برنامه‌ها و ‌طرح‌ها، طراحی‌ها و نقشه‌ها، فایل‌ها، پرونده‌ها، مستندات، نرم‌افزارها، مشخصات سامانه‌ها، مسائل امنیتی سیستم‌ها، عیوب و نقص‌های احتمالی سیستم‌ها، مستندات سامانه‌ها و رایانه‌ها یا بخش‌ها، اطلاعات کاربری، حق دسترسی‌ها و رمزهای عبور، اطلاعات یا گواهینامه‌ها یا تسهیلات ورود یا خروج، اطلاعات مربوط به محصولات، خدمات، مشتریان، تأمین کنندگان، کارفرمایان، ذینفعان، معاملات، فروش، قیمت و قیمت‌گذاری، بازاریابی، استراتژی بازاریابی یا فروش، سرنخ‌های فروش، فرصت‌های فروش و هر نوع داده، اطلاعات یا دانشی که عرفاً یا قانوناً محرمانه محسوب می‌شود و عدم افشای اطلاعات محرمانه با ملاحظه کلیه مندرجات قرارداد حاضر.

ماده ۳ – مدت قرارداد

این قرارداد از تاریخ ……………… که در صدر کلیه صفحات نیز قید شده است شروع شده و تا تاریخ ……………… جمعاً به میزان ……………… به حروف ……………… روز ادامه دارد. لیکن تعهدات باقی مانده طرفین پس از تاریخ اتمام قرارداد به قوت خود باقی است و ایفای آن‌ها به عهده متعهدین باقی خواهد ماند.

تبصره ۱: تعهدات طرف دوم تا زمانی که اطلاعات محرمانه در اختیار اوست، نافذ و موثر است. زوال وصف اطلاعات محرمانه و مصادیق آن، در صورت وقوع، توسط طرف اول به طور کتبی اعلام می‌گردد و طرف دوم پیش از استعلام و دریافت پاسخ کتبی طرف اول، مکلف به رعایت کلیه تعهدات این قرارداد است.

تبصره ۲: تمدید قرارداد پس از پایان مدت قرارداد و در صورت تمایل و رضایت هر دو طرف، تنها از طریق تنظیم قرارداد جدید با اعمال تغییرات احتمالی در تاریخ و دیگر مشخصات ممکن است و قرارداد حاضر بدون خط خوردگی در دو نسخه واحد و کاملا یکسان تنظیم شده است.

ماده ۴ – تعهدات طرف اول

طرف اول می‌تواند اطلاعات محرمانه را به منظور ……………… در اختیار طرف دوم قرار دهد.

طرف اول متعهد می‌شود تا ساز و کار و بستر انتقال امن اطلاعات از و به طرف دوم را ایجاد نموده و جهت استفاده در دسترس طرف دوم قرار دهد، به نحوی که اشخاص ثالث امکان دسترسی به اطلاعات محرمانه حین انتقال را نداشته باشند.

ماده ۵ – تعهدات طرف دوم

طرف دوم متعهد می‌شود تا اطلاعات محرمانه را تنها به منظور ………………  و یا سایر مواردی که براساس مفاد این قرارداد مجاز است، ذخیره، مشاهده، مطالعه، آزمایش و بررسی کرده و در دیگر موارد این اطلاعات را کپی برداری، افشاء، عرضه، استفاده و منتشر نکرده و در اختیار شخص ثالث قرار ندهد و به موجب فعل یا ترک فعل موجبات دسترسی اشخاص ثالث به آن را فراهم یا تسهیل نکند.

طرف دوم متعهد می‌شود که اطلاعات محرمانه را در اهدافی غیر از رابطه همکاری خود با طرف اول مورد استفاده قرار ندهد و در صورت الزام به ارائه اطلاعات محرمانه به اشخاص ثالث، از ارائه آن، پیش از اخذ مجوز کتبی از طرف اول، خودداری کند و به موجب فعل یا ترک فعل موجبات دسترسی اشخاص ثالث به این موارد را فراهم یا تسهیل نکند.

طرف دوم متعهد می‌شود که در صورت الزام به افشای اطلاعات سایت به دستور مراجع ذی صلاح قانونی یا قضایی، طرف اول را ظرف مدت ………………  به حروف ………………  روز به صورت کتبی در جریان این امر قرار دهد.

طرف دوم متعهد می‌شود که در صورت درخواست کتبی طرف اول یا پایان مدت قرارداد یا قطع همکاری، اصل نسخه‌های اطلاعات محرمانه اعم از نوشتار یا هر نوع رسانه دیگر، به انضمام کلیه رونوشت‌ها و کپی‌ها و نسخه‌های بازسازی شده را ظرف مدت ……………… به حروف ………………  روز پس از درخواست به طرف اول مسترد کند و یا در غیر این صورت، با اخذ مجوز کتبی از طرف اول امحاء نموده و مستندات اجرای قطعی و بازگشت ناپذیر امحاء را ظرف مدت ……………… به حروف ……………… روز برای طرف اول ارسال کند.

طرف دوم متعهد می‌شود که پس از پایان مدت قرارداد و یا در صورت قطع همکاری، به هیچ عنوان از دسترسی‌های ممکن احتمالی به اطلاعات محرمانه به هیچ شکل استفاده نکند و به موجب فعل یا ترک فعل موجبات دسترسی اشخاص ثالث به این موارد را فراهم یا تسهیل نکند.

ماده ۶ – اعتبار حقوق و تعهدات

حقوق و تعهدات این قرارداد در خصوص طرفین قرارداد الزام آور، قابل اجرا و پیگیری است.

هیچ یک از مفاد این قرارداد نباید طرف اول را به واگذاری، یا طرف دوم را به پذیرش اطلاعاتی غیر از آنچه در مفاد قرارداد تصریح شده وادار یا ناچار سازد یا به طرف دوم به گونه‌ای تلویحی یا به صراحت، حقوقی در زمینه ثبت علائم و اختراعات، حق تالیف، حق مالکیت معنوی یا دیگر موارد مالکیت فکری که اکنون یا در آینده در اختیار و مالکیت طرف اول قرارداد است، اعطا کند.

ماده ۷ – قوه قهریه (فورس ماژور)

مصادیق قوه قهریه شامل ولی نه محدود به جنگ یا شورش، سیل، زلزله، آتش سوزی های دامنه دار، شیوع بیماری مسری کشنده یا اعتصابات عمومی است که باید به حدی باشد که مستقیماً بر موضوع قرارداد تأثیر گذاشته و مانع از اجرای آن شده باشد.

در مواردی که بر اثر قوه قهریه (فورس ماژور) که خارج از قدرت کنترل هر یک از طرفین باشد و اجرای تعهدات مقرر در این قرارداد از سوی طرفی که قوه قهریه (فورس ماژور) متوجه او شده است، غیر ممکن یا متوقف گردد، عدم اجرای تعهد یا تأخیر در اجرای تعهدات مذکور، قصور یا تخلف از اجرای این قرارداد تلقی نخواهد شد.

طرفی که قوه قهریه بر او اثر گذاشته، باید اقدامات لازم را جهت تقلیل یا از بین بردن اثرات قوه قهریه به عمل آورد و هرگاه ادامه قوه قهریه کمتر از ………………  به حروف ………………  سال باشد، این قرارداد به قوت خود باقی است. لیکن در صورتیکه قوه قهریه بیش از مدت مذکور ادامه یابد، هر یک از طرفین حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

طرفی که قوه قهریه متوجه او شده است باید مراتب را ظرف مدت ………………  به حروف ………………  روز به صورت کتبی به اطلاع طرف دیگر قرارداد برساند.

ماده ۸ – فسخ و خاتمه قرارداد

این قرارداد در شرایط چهارگانه پایان مدت قرارداد، صدور احکام یا دستور مراجع ذیصلاح قضایی و قانونی، فسخ قرارداد بنا به علت و فسخ قرارداد بنا به قوه قهریه (فورس ماژور) خاتمه یافته تلقی خواهد شد.

ماده ۹ – حل اختلاف

چنانچه بین طرفین اختلافی پیش آید که نتوان آن را از طریق مذاکره حل و فصل نمود، موضوع اختلاف نزد داور مرضی‌الطرفین خانم/آقای ………………  با کد ملی ………………  با شماره تماس ………………  و نشانی ……………… با تخصص ………………  دارنده پروانه صلاحیت کارشناسی از سازمان ……………… مطرح شده و داور مرضی‌الطرفین پس از برگزاری جلسه حضوری و استماع نظرات و ادله طرفین رأی کتبی خود را در یک جلسه بدون حق تجدید نظر خواهی صادر می‌کند و رأی کتبی داور مرضی الطرفین برای طرفین قاطع دعوی و لازم الاجرا است.

تبصره ۱: در صورت عدم وجود یا حضور داور، موضوع اختلاف از طریق مراجع قضایی کشور قابل طرح و پیگیری خواهد بود.

ماده ۱۰ – اقامتگاه قانونی طرفین

طرفین نشانی و اطلاعات تماس خود را به شرح مندرج در «‏ماده ۱ – طرفین قرارداد» اعلام کرده و تعهد می‌نمایند که چنانچه در طول مدت قرارداد، هر گونه تغییر جزئی یا کلی در مشخصات تماس رخ دهد، مراتب را ظرف مدت ……………….. به حروف ……………….. روز با ذکر تغییرات و اصلاحات کتباً از طریق کانال‌های تغییر نکرده به طرف دیگر اطلاع دهند. در غیر این صورت کلیه مکاتبات با مشخصات و اطلاعات تماس قبلی، ابلاغ تلقی خواهد شد.

ماده ۱۱ – نسخ قرارداد

این قرارداد در یازده ماده و چهار تبصره در دو نسخه یکسان بدون خط خوردگی در تاریخ ……………… در نهایت صحت و سلامت روحی و عقلی طرفین و با قصد و رضای کامل و واحد طرفین تنظیم گردیده و به امضای طرفین رسید و یک نسخه از آن در اختیار طرف اول و یک نسخه از آن در اختیار طرف دوم قرار گرفت و هر دو نسخه حکم واحد را دارد و مفاد این قرارداد از تاریخ امضاء که در صدر صفحات قرارداد نیز قید شده است، لازم الاجرا است./ پــــایــــان قــــرارداد پــــایــــان قــــرارداد پــــایــــان قــــرارداد

دانلود رایگان نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات NDA

در صورت تمایل به دانلود نمونه قرارداد رایگان بالا می‌توانید از طریق لینک زیر آن را دریافت کنید.

دانلود فایل

دانلود رایگان فایل DOCX نمونه قرارداد NDA جهت ویرایش و تکمیل در نرم افزار Office Microsoft Word

  • نوع فایل
    فایل ورد
    حجم فایل
    ۳۱.۷ کیلو‌ بایت
    تعداد دانلود
    ۱۳۸۱۴۳ بار

دانلود نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات حرفه ای NDA

در صورتی که مایل به تنظیم یک قرارداد NDA حرفه ای با کارمند یا شریک تجاری یا همکار جدید خود هستید یا قصد تنظیم و امضای یک نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات یک طرفه را دارید بهتر است از نمونه رایگان فوق استفاده نکنید.

نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات حرفه‌ای از محرمانگی اسرار تجاری و داده‌ها و اطلاعات محرمانه شما به طور حداکثری محافت خواهد کرد.

کاستی های نمونه قرارداد نگهداری رایگان

کاستی های نمونه قرارداد NDA رایگان، در نمونه پولی به شرح زیر رفع شده‌اند:

  1. تکمیل ماده موضوع قرارداد با تعاریف قرارداد (۱ بند)
  2. تکمیل ماده موضوع قرارداد با مستثنیات (۱ تبصره)
  3. تکمیل ماده موضوع قرارداد با زوال جزئی مفاد قرارداد (۱ تبصره)
  4. اضافه شدن ماده راه‌های ارتباطی طرفین (۲ بند)
  5. اضافه شدن ماده حدود مالکیت (۱ بند)
  6. تکمیل ماده تعهدات طرف دوم با تعهدات دقیق‌تر و کامل‌تر (۸ بند)
  7. اضافه شدن ماده وجه التزام و ضمانت حسن انجام کار (۳ بند)
  8. اضافه شدن ماده جبران خسارت (۲ بند)
  9. تکمیل ماده فسخ و خاتمه قرارداد (۲ بند)

تمام این کاستی ها در نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات حرفه‌ای (پولی) رفع شده‌اند.

نمونه قرارداد NDA حرفه‌ای در حالات زیر برای خرید و دانلود در دسترس است:

  • کارفرمای حقیقی با پیمانکار حقیقی (آماده خرید و دانلود از لینک زیر)
  • کارفرمای حقیقی با پیمانکار حقوقی (در دست تنظیم)
  • کارفرمای حقوقی با پیمانکار حقیقی (در دست تنظیم)
  • کارفرمای حقوقی با پیمانکار حقوقی (در دست تنظیم)

در هر یک از حالات فوق، تمرکز نمونه قرارداد می‌تواند بر منافع یکی از طرفین باشد:

  • تمرکز بر منافع کارفرما (آماده خرید و دانلود از لینک زیر)
  • تمرکز بر منافع پیمانکار (در دست تنظیم)

این به معنای نادیده گرفتن حقوق طرف مقابل نیست بلکه در تنظیم نمونه قرارداد سعی شده منافع یکی از طرفین، به طور حداکثری تأمین شود.

اطلاعات محصول

فایل قالب نمونه قرارداد NDA حرفه ای برای عقد قرارداد با کارمندان در کسب و کار جهت جلوگیری از درز اطلاعاتی و از دست رفتن اطلاعات محرمانه تجاری با قابلیت پیگیری بالا.

نمونه قرارداد NDA حرفه‌ای عدم افشای اطلاعات

امضای قرارداد منع افشا nda
نمونه قرارداد حرفه‌ای عدم افشای اطلاعات حرفه‌ای (یک طرفه)

در صورتی که مایل به تنظیم یک قرارداد NDA با کارمند یا شریک تجاری یا همکار جدید خود هستید و نگرانی از حفظ حداکثری حقوق خود دارید یا به دنبال تنظیم یک قرارداد یک طرفه هستید، این نمونه قرارداد برای شماست.

ضمانت اجرایی بالا
دارد
جبران خسارت
دارد
تعهدات فراگیر
دارد
تعاریف گسترده
دارد
قیمت فروش ۱ میلیون تومان
خرید محصول

نام های دیگر قرارداد NDA یا عدم افشا اطلاعات

قرارداد عدم افشا اطلاعات یا قرارداد منع افشای اطلاعات یا پیمان نامه عدم افشا به انگلیسی Non-Disclosure Agreement به اختصار NDA (با تلفظ فارسی ان دی ای) یا قرارداد محرمانگی و منع افشای اسرار تجاری نوعی از قرارداد بین دو شخص حقیقی یا حقوقی به منظور توافق در حفظ محرمانگی داده‌ها، اطلاعات و دانش مرتبط با حوزه کاری است که حین انجام کار یکی از طرفین یا هردو مایل، ملزم و یا ناچار به اشتراک گذاری آن در جهت پیشبرد اهداف کاری هستند.
توافق نامه عدم افشای (NDA) یک قرارداد قابل اجراء قانونی است که محرمانه بودن بین دو طرف برقرار می شود – صاحب اطلاعات محافظت شده و گیرنده آن اطلاعات. با امضای NDA ، شرکت کنندگان موافقت می کنند از اطلاعات محرمانه ای که طرف مقابل با آنها به اشتراک گذاشت ، محافظت کنند. علاوه بر عدم تقسیم یا انتشار اطلاعات بدون رضایت ، گیرنده همچنین موافقت می کند که از اطلاعات به هر روشی که توسط مالک مجاز نیست کپی ، اصلاح یا استفاده کند.

یک فرم امضا شده NDA می تواند به شما کمک کند از مشکلات زیادی به عنوان یک صاحب مشاغل جلوگیری کنید. بدون توافق محرمانه در دسترس است ، اسرار تجاری و اطلاعات حساس شما می تواند به طور عمومی فاش شود یا در غیر این صورت توسط کارمندان ، فروشندگان ، مشتری ها یا هر کس دیگری که آنها را با آنها به اشتراک می گذارید استفاده شود. یک توافق نامه عدم افشاگری به گیرندگان اطلاعات اختصاصی شما اجازه می دهد تا بدانند که شما از محرمانه بودن انتظار دارید و به شما این امکان را می دهد که در صورت نقض قرارداد اقدامات قانونی انجام دهید.

انواع قرارداد عدم افشا

قرارداد عدم افشای اطلاعات اغلب از دو حالت خارج نیست. یا این قرارداد دو طرفه است به این معنا که الزامات محرمانگی آن متوجه هر دو طرف است. یا اینکه یک طرفه است و در آن تاکید بر روی حفظ محرمانگی اطلاعات یک طرف توسط طرف مقابل است.

نکته
پیش از امضای قرارداد منع افشای اطلاعات به یک جانبه بودن یا دو جانبه بودن این نوع قرارداد توجه ویژه داشته باشید.

قرارداد NDA دو طرفه

در قرارداد منع افشا NDA داده‌ها، اطلاعات و دانشی که بر سر عدم افشای آن به توافق رسیده‌اند به طور مشخص ذکر می‌شود. مثلا ممکن است دو شرکت یا دو شخص اطلاعات تجاری مرتبط با حوزه کسب کار خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و قراردادی امضا کنند که به موجب آن هر یک از طرفین ملزم به حفظ محرمانگی اطلاعات طرف دیگر باشد. به این نوع از قرارداد NDA قرارداد عدم افشای متقابل یا پیمان منع افشای دو جانبه هم گفته می‌شود.

قرارداد NDA یک طرفه

همچنین ممکن است حین استخدام یا انجام یک پروژه کاری میان کارفرما و شخص یا پیمانکار قرارداد منع افشای اطلاعات به منظور حفظ محرمانگی اسرار کسب و کار یا داده‌ها و اطلاعات و دانش کاری که در اختیار شخص یا پیمانکار قرار می‌گیرد یا حتی توسط خود او ایجاد و تولید می‌شود، به امضا برسد. به این نوع قرارداد، پیمان منع افشای غیر متقابل یا پیمان NDA یک جانبه هم گفته می‌شود.

مقایسه قرارداد عدم افشا با توافق نامه محرمانگی و قرارداد عدم رقابت

نام های توافق نامه عدم افشای اطلاعات و موافقتنامه محرمانه بودن اغلب برای توصیف یک قرارداد حقوقی که از اطلاعات محرمانه محافظت می کند، به صورت متقابل استفاده می شوند. در حالی که معمولاً NDA به صورت یک عنوان مستقل مورد استفاده قرار می گیرد و ممکن است بخشی از فرم قانونی دیگری مانند توافق نامه پیمانکار مستقل یا یک قرارداد استخدامی را نیز با یک بند عدم افشا یا بند اطلاعات محرمانه تکمیل کند.

اگر شما و طرف مقابل قبلاً سندی را امضا کرده‌اید که حاوی بند عدم افشای اطلاعات است، ممکن است صحبت با یک وکیل برای اطمینان از تضمین کلیه منافع شما مفید باشد. در غیر این صورت ممکن است بخواهید با استفاده از دانلود رایگان قالب قرارداد NDA ما که در ادامه همین نوشته لینک آن درج شده است، قرارداد جداگانه و مفصل تری برقرار کنید.

مشابه قرارداد NDA ، یک موافقتنامه غیرقانونی محرمانه را برقرار می کند ، اما بطور ویژه برای منع گیرنده از مشتری های خود یا درگیر شدن با یک تجارت رقابتی منع می شود. فرم غیرقابل رقابت معمولاً توسط کارمندان ، فروشندگان ، شرکا یا طرفهای دیگر امضا می شود که می توانند برای رقابت شما ارزشمند باشند. قوانین ایالتی در مورد اجرای فرم های NDA اعمال می شود و غیرقابل رقابت است ، بنابراین مهم است که با یک وکیل صحبت کنید تا قوانین محلی را که برای توافق شما اعمال می شود ، درک کنید.

نام‌های دیگر قرارداد منع افشای اطلاعات

نامهای دیگر توافق نامه عدم افشای اطلاعات عبارتند از: NDA ، فرم عدم افشای اطلاعات ، توافق نامه محرمانه بودن ، بیانیه محرمانه بودن ، توافق نامه افشای محرمانه (CDA) ، توافق نامه اطلاعات اختصاصی (PIA) یا توافق نامه رازداری.
قرارداد منع افشا در بسیاری از کاربردها با همین نام خوانده می‌شود. در عین حال بسته به حوزه کاری ممکن است عناوین دیگری برای اشاره به قرارداد NDA مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال این قرارداد با عناوین دیگری مثل توافق محرمانگی Confidentiality Agreement یا به اختصار CA و یا توافق افشای اطلاعات محرمانه Confidential Disclosure Agreement یا به اختصار CDA خوانده می‌شود. همچنین در بعضی از حوزه‌ها از این قرارداد با نام توافق نامه اطلاعات مالکانه Proprietary Information Agreement یا به اختصار PIA و یا توافق نامه رازداری Secrecy Agreement یا به اختصار SA هم نام برده می‌شود.

آیا من به توافق نامه عدم افشاگری نیاز دارم؟

این که آیا شما یک تجارت تجاری جدید را در نظر دارید یا قبلاً یکی از آنها را وارد کرده اید ، ایجاد یک توافق نامه عدم افشاگری اغلب هوشمندانه است. کارمندان ، شرکای تجاری و فروشندگان غالباً از اطلاعات حساس محافظت می شوند که باید در برابر افشاگری به خارج از جهان محافظت شود. بدون قرارداد محرمانه بودن محرمانه ، اطلاعات و اسرار تجاری شما بدون رضایت شما می توانند به دانش عمومی تبدیل شوند.

قرارداد منع افشای اطلاعات محرمانه

در کل شما برای تمامی قرارداد هایی که تنظیم می‌کنین به همچین توافقی نیاز دارید و بهتر است که ارزشش را دست کم نگیرید.

در اینجا چند سناریوی متداول وجود دارد که باید آنها را با استفاده از الگوی قابل توافق نامه عدم افشاگری ما در نظر بگیرید:

تنظیم قرارداد nda یا قرارداد منع افشا

برای تنظیم قرارداد nda نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نیست. کافیست یک قرارداد عدم افشا اطلاعات با کارمند یا با هر شخص دیگری که به دنبال امضای توافق نامه عدم افشا اطلاعات با او هستید در قالب یک قرارداد عادی بین طرفین تنظیم و به صورت همزمان به امضا برسد.

نکته
دقت کنید که نسخ قرارداد را به صورت همزمان به امضا برسانید و از یکسان بودن هر دو نسخه آگاهی کامل داشته باشید. به این منظور بهترین راه پرینت گرفتن نسخه های قرارداد به صورت همزمان در حضور طرفین است. نسخی که از پیش آماده شده را امضا نکنید یا در صورت الزام حتما به صورت کلمه به کلمه جهت یکسان بودن تطبیق دهید.

در تنظیم قرارداد منع افشا یا عدم افشا اطلاعات باید موارد کلیدی را در نظر بگیرید. گنجاندن مواد زیر در یک قرارداد عدم افشا اطلاعات توصیه می‌شود:

  • مشخصات طرفین
  • موضوع قرارداد
  • زمان شروع و خاتمه
  • شرایط و تعهدات طرفین
  • دارای طبقه بندی بودن
  • حدود مالکیت اطلاعات
  • اعتبار حقوق و محدودیت ها
  •  جبران خسارت

از چه کسی باید بخواهید NDA را امضا کند؟

اگر قصد دارید اطلاعات محرمانه را با شخص یا شرکت دیگری به اشتراک بگذارید ، به طور معمول ایده خوبی است که از آنها بخواهید توافق نامه عدم افشاگری را امضا کنند. در اینجا چند نمونه از طرفهای دیگر آورده شده است که ممکن است نیاز به امضای فرم عدم افشای اطلاعات داشته باشند.

هشدار
در صورت انعقاد قرارداد همکاری با کارمندان، مراجعین و مشتریان و ارائه دهندگان خدمات، حتما امضای یک قرارداد حفظ محرمانگی اطلاعات و منع افشا NDA را در نظر بگیرید.

قرارداد منع افشا با کارمندان

در بسیاری از شرکت ها ، این امر به امری عادی تبدیل شده است که فرم توافق نامه محرمانه بودن کارمندان را به عنوان بخشی از کارنامه های کاری خود امضا کنید. این توافق نامه می تواند با استفاده از بند عدم افشای قرارداد کار یا توافق نامه ای در NDA انجام شود.

قرارداد منع افشا با مراجعین و مشتریان

اگر در حال گشت زنی یا ارائه خدمات به مشتری هستید ، ممکن است آنها به نرخ ها و تخفیف های منتشر نشده دسترسی پیدا کنند ، همچنین می توانند درک خوبی از ابزارها و فرآیندهای اختصاصی که برای ارائه خدمات خود استفاده می کنید ، داشته باشند. با درخواست از مشتریان بالقوه و موجود می توانید در مراحل اولیه تعامل خود از تجارت خود محافظت کنید.

قرارداد منع افشا با ارایه دهندگان خدمات

بسته به نوع خدمات یا کالاهای ارائه شده ، فروشندگان شما می توانند به اطلاعات حساس تجاری که می خواهید خصوصی نگه دارید ، دسترسی داشته باشند. اگر هیچ بند محرمانه ای در قرارداد خدمات شما وجود ندارد ، ممکن است بخواهید امضای قرارداد منع افشا را درخواست کنید.

خدمات به مشتری ، آنها ممکن است به نرخ ها و تخفیف های منتشر نشده دسترسی داشته باشند ، و همچنین می توانند درک خوبی از ابزارها و فرآیندهای اختصاصی شما برای ارائه خدمات خود داشته باشند. با درخواست از مشتریان بالقوه و موجود می توانید در مراحل اولیه تعامل خود از تجارت خود محافظت کنید.

nda مخفف چیست؟

عبارت nda مخفف Non Disclosure Agreement یا همان توافق نامه منع افشا است. منظور از منع افشا، عدم افشای اطلاعات محرمانه تجاری طرف یا طرفین در این پیمان نامه یا قرارداد است. به عبارات مخفف به این صورت در زبان انگلیسی سرواژه Acronym گفته میشه. پس میشه گفت NDA سرواژه عبارت Non-Disclosure agreement هست.

نکات کلیدی که باید در قرارداد nda درج کنید

نکته ۱ – تعریف اطلاعات محرمانه

بی شک بحرانی ترین و حیاتی ترین جزء در یک قرارداد حفظ محرمانگی اطلاعات قسمت تعریف اطلاعات محرمانه است. این بند از قرارداد مشخص کننده اطلاعاتی است که نباید افشا شود. این کل موضوع امضای چنین قراردادی است و اگر تعریف صحیح و کامل و جامعی از اطلاعات محرمانه ارائه و مستند نشود بقیه بندهای قرارداد به درستی عمل نخواهند کرد.

نکته ۲ – مشخص کردن طرفین قرارداد و تعهدات هر یک

علاوه بر ارائه تعریف دقیق از اطلاعات محرمانه باید طرفین این قرارداد و کلیه اشخاص و ذینفعان تعریف و مشخص شوند. ممکن است یکی یا هر دو طرف قرارداد شخص حقیقی یا حقوقی باشند. اگر طرف شما یک شخص حقوقی است آیا مسولیت عدم افشای اطلاعات محرمانه فقط متوجه کل آن شرکت یا سازمان است؟ یا تک تک اعضای آن شرکت یا سازمان هم مسولیت جداگانه ای دارند؟ سعی کنید تا حد ممکن سخت گیرانه عمل کنید و مسولیت رو متوجه همه افراد و اشخاص درگیر کنید.

دانلود نمونه فایل قرارداد منع افشای اطلاعات NDA

خرید نمونه قرارداد NDA حرفه‌ای – بهترین پیشنهاد

اگر دنبال یک نمونه قرارداد NDA حرفه‌ای تنظیم شده برای عقد قرارداد با کارمندان هستید پیشنهاد می‌کنم این نمونه قرارداد رو از دست ندید. متن اون با کیفیت و دقت بالایی تنظیم شده و قابلیت پیگیری بسیار بیشتری نسبت به نمونه‌های رایگان داره.

اطلاعات محصول

فایل قالب نمونه قرارداد NDA حرفه ای برای عقد قرارداد با کارمندان در کسب و کار جهت جلوگیری از درز اطلاعاتی و از دست رفتن اطلاعات محرمانه تجاری با قابلیت پیگیری بالا.

نمونه قرارداد NDA حرفه‌ای عدم افشای اطلاعات

امضای قرارداد منع افشا nda
نمونه قرارداد حرفه‌ای عدم افشای اطلاعات حرفه‌ای (یک طرفه)

در صورتی که مایل به تنظیم یک قرارداد NDA با کارمند یا شریک تجاری یا همکار جدید خود هستید و نگرانی از حفظ حداکثری حقوق خود دارید یا به دنبال تنظیم یک قرارداد یک طرفه هستید، این نمونه قرارداد برای شماست.

ضمانت اجرایی بالا
دارد
جبران خسارت
دارد
تعهدات فراگیر
دارد
تعاریف گسترده
دارد
قیمت فروش ۱ میلیون تومان
خرید محصول

قرارداد NDA چیست؟

در پاسخ به این پرسش که NDA چیست باید گفت که NDA یک نوع از قرارداد جانبی بین دو یا چند طرف است. این واژه سرنام یا acronym عبارت Non Disclousure Agreement یا توافق نامه عدم افشا است.

شما میتوانید قراداد NDA را امضا کنید یا بدون امضای پیمان منع افشا به همکاری مشغول شوید. عدم امضای قرارداد NDA ممکن است سبب شود اطلاعات حساس تجاری شما در دسترس سایرین قرار گیرد. این افراد ممکن است از اطلاعات تجاری شما به نفع خود استفاده یا سوء استفاده کنند.

در صورت نقض تعهدات در قرارداد NDA چه کنیم؟

در صورتی که هر یک از طرفین تعهدات شون رو نقض کردند می‌توانید طرح دادخواست حقوقی کرده و یا در صورتی ضمانت اجرایی در قرارداد مشخص شده باشه تحت شرایط خاص نسبت به ضبط تضامین اقدام کنید.

در صورت نیاز به دریافت مشاوره میتونید از طریق تلگرام با من در ارتباط باشید.