سرعت سایت یکی از مهم‌ترین عوامل در بهینه سازی SEO است. Gtmetrix یکی از بهترین و کاربردی‌ترین ابزارها برای اندازه‌گیری سرعت سایت است. افزایش سرعت سایت وردپرس یکی از مهمترین دغدغه های صاحبان کسب و کارهای اینترنتی است.
در واقع سرعت بارگذاری یکی از مهم‌ترین عوامل در رتبه بندی گوگل و سئو است. از طرف دیگر، بهبود سرعت بارگذاری به شما کمک می‌کند تا در نگاه اول، تجربه خوبی را برای کاربران رقم بزنید. بنابراین، با بهبود سرعت، وب‌سایت خود را برای موتورهای جستجو و فاکتورهای UX بهینه می‌کنید.
ابزارهای زیادی برای اندازه گیری سرعت بارگذاری سایت وجود دارد. GTmetrix، Google Page Speed ​Pingdom، تست صفحه وب و… برخی از این ابزارها هستند. می‌توان گفت GTmetrix یکی از بهترین‌های موجود در لیست است. در این مقاله می‌خواهیم در مورد GTmetrix، عملکرد آن و مهم‌ترین خطاهایی که در طول تست به شما نشان می‌دهد، صحبت کنیم.
سرعت سایت در وب سایت‌های مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی از جمله تم یا قالبی که از آن استفاده می‌کنید، پلاگین‌هایی که نصب کرده‌اید، کدهای سفارشی شده‌ای که استفاده کرده‌اید و بسیاری از فاکتورهای دیگر بستگی دارد.
یکی از فاکتورهای مهم هنگام خرید و طراحی تم در سایت‌ها، به خصوص سایت‌هایی با سیستم مدیریت محتوا وردپرس که باید مد نظر داشته باشید، سرعت بارگذاری است. در اینجا درباره خطاهای GTmetrix و راه‌حل‌های آن صحبت خواهیم کرد.

GTmetrix دقیقا چیست؟

توضیح ارائه شده برگرفته از سایت GTmetrix است:

GTmetrix یک ابزار رایگان است که عملکرد سرعت صفحات شما را با استفاده از Google Page Speed و YSlow تحلیل می‌کند. سپس GTmetrix به صفحات شما نمره می‌دهد و توصیه‌هایی را درباره نحوه اصلاح آن‌ها ارائه می‌دهد.

GTmetrix نه تنها یک سرویس تحت وب بلکه یک افزونه است و برای کسانی که نمی‌خواهند از افزونه استفاده کنند، پیشنهاد می‌شود از سرویس تحت وب استفاده نمایند.

اهمیت بهینه سازی عناصر GTmetrix

سرعت یک عنصر مهم برای فراهم کردن یک UX دلپذیر (تجربه کاربری) برای بازدید کنندگان سایت شما می‌باشد. این موضوع باعث ایجاد اطمینان بازدید کنندگان درباره تمرکز بر رسیدن به هدف خود و عدم ایجاد اتلاف زمان برای بارگذاری تصاویر و اسکریپت‌های وب سایت می‌شود. تحقیقات و مطالعات نشان می‌دهد کاربران تحمل زمان بیشتر از ۴ ثانیه برای بارگذاری سایت را ندارند. اگر سایت شما توانایی پاسخ سریع به درخواست مخاطب را نداشته باشد، او بلافاصله اقدام به ترک صفحه خواهد کرد. در الگوریتم‌های سئو گوگل سرعت صفحه از امتیاز موثری برخوردار است. به عبارت دیگر با توجه به عنصر سرعت وب‌سایت شما می‌تواند امتیاز خود را افزایش دهد.

آنالیز خطاهای GTmetrix

خطاهای اتصال به شبکه

اگر در اتصال بین سرور شما و سرور تست GTmetrix مشکلاتی وجود داشته‌باشد، به یکی از خطاهای زیر برخورد خواهید کرد:
  • «Read timeout»
  • «Broken pipe»
  • «Connection reset by peer»

خطاهای وضعیت سرور

GTmetrix فقط صفحاتی را که موفق به برگرداندن موفق کد وضعیت HTTP می‌شوند را تجزیه و تحلیل می‌کند. اگر این خطا را دریافت کرده اید، این بدان معناست که صفحه شما دارای خطایی در کد وضعیت HTTP است. شایع‌ترین دلایل این امر عبارتند از:

  • اپلیکیشن وب شما در ایجاد صفحه به طور اشتباه خطای کد وضعیت HTTP را بر می‌گرداند اما محتوای صفحه را نشان می‌دهد و در عمل هیچ کد خطایی وجود ندارد.
  • اپلیکیشن وب شما دسترسی GTmetrix  به صفحه را قطع می‌کند. در وردپرس این موضوع می‌تواند به دلیل افزونه‌هایی مانند Bad Behaviour یا Wordfence باشد. در استفاده از نرم افزارهای تجارت الکترونیکی مسدود شدن دسترسی بر اساس IP معمول است.
  • شما از پروکسی معکوس مانند CloudFlare استفاده می‌کنید که مانع از دسترسی GTmetrix به صفحه می‌شود.

خطاهای گواهی SSL

GTmetrix فقط سایت‌های HTTPS را که دارای گواهی SSL معتبر هستند، تجزیه و تحلیل می‌کند. این نوع خطاها معمولاً هنگامی اتفاق می‌افتد که گواهینامه‌های زنجیره‌ای واسطه به درستی نصب نشده باشند.

خطاهای DNS

اگر GTmetrix در حل دامنه سایت شما مشکلی داشته باشد، ممکن است به دلیل مشکلات پیکربندی DNS یا ثبت DNS باشد. این مشکلی زمانی رخ می‌دهد که سایت شما اخیراً سرورهای خود را تغییر داده باشد.

زمان بارگذاری صفحه شما بیش از حد طولانی است

حداکثر زمانی که GTmetrix منتظر می‌ماند تا یک صفحه بارگذاری شود، ۲ دقیقه خواهد بود. شایع‌ترین دلایل این خطا عبارتند از:

  • یک منبع یا یک صفحه با زمان بارگذاری به شدت آهسته
  • جاوا اسکریپت که مانع از شروع فرآیند بارگذاری صفحه می‌شود

به نظر نمی‌رسد URL مربوط به یک صفحه HTML باشد

برای اطمینان از اینکه صفحه شما یک صفحه HTML است، GTmetrix هدر Content-Type را برای text/HTML بررسی می‌کند، زیرا GTmetrix فقط صفحات HTML را تجزیه و تحلیل می‌کند. همچنین اگر عنوان عنصر Content-Type یا مقدار آن خالی باشد، می‌تواند دلیلی بر دریافت این خطا باشد. این مشکل معمولاً مربوط به اپلیکیشن وب مورد استفاده شما است و نه سرور.

تغییر مسیر جاوا اسکریپت یا Meta Refresh

متأسفانه، GTmetrix در حال حاضر ابزاری ندارد که Meta refreshes را اجرا کند یا اینکه از JavaScript برای تغییر مسیر صفحه استفاده کند و به همین دلیل هنوز هم نمی‌تواند این نوع خطا را برطرف کند.

خطاهای ۴۰۴

خطای 404 و GTmetrix

۴۰۴ یکی از مهم‌ترین خطاهایی است که رفع آن برای کارایی بهتر وب سایت شما بسیار ضروری است. خطاهای ۴۰۴ باعث درخواست‌های کاذب و ایجاد برخی مشکلات جدی برای سرعت سایت شما می‌شود. شما باید تمام آن‌ها را از کنسول جستجو خود و یا با تغییر مسیر به url مجاز، به ۴۱۰ تبدیل کرده و به طور کامل آن‌ها را رفع کنید.

غیر فعال کردن WooCommerce Cart Fragments AJAX

اگر یک فروشگاه آنلاین دارید و از WooCommerce استفاده می‌کنید، یک فایل آژاکس وجود دارد که بارگیری آن خیلی طول می‌کشد. بارگیری کامل این فایل آژاکس ۲ یا ۳ ثانیه طول می‌کشد، بنابراین غیرفعال کردن آن باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت شما می‌شود. برای حل این مشکل می‌توانید از افزونه‌های رایگانی در این زمینه استفاده کنید.

فایل‌های CSS و Javascript را مرتب کنید

فایل‌های CSS و JS شما باید دارای برچسب اصلی باشند. اگر آن‌ها را از جاهای دیگر بارگیری می‌کنند، باید یا آن‌ها را دوباره مرتب کنید یا از وب‌سایت خود حذف نمایید.

مشکل در Captcha

اگر از فرم Contact استفاده می‌کنید، می‌توانید با غیرفعال کردن سیستم ذخیره آن، سرعت بارگیری خود را بهبود بخشید. فرم تماس سعی در جلوگیری از ذخیره سازی captcha می‌کند، بنابراین انجام این روند بسیار زمان می‌برد. با غیرفعال کردن آن می‌توانید سرعت بارگیری خود را افزایش دهید.

مطالب ذکر شده شامل مشکلات معمولی بودند که ممکن است در هر وب‌سایتی رخ دهد. شما با رفع موارد گفته شده می‌توانید شاهد بهبود چشمگیری در سرعت وب‌سایت خود و درنتیجه افزایش امتیاز سئو باشید.