طراحی سایت یکی از مولفه‌های توسعه وب هست. قطعاً شما هم مثل خیلی از مردم دیگه طراحی سایت رو دوست دارین و میخواین که در این زمینه فعال هم باشین. اما در وهله اول میتونه سوالی با عنوان آیا طراحی سایت سخته برای شما پیش بیاد که یه کم از هیجان شما کم کنه.

حتماً در طول زندگی همیشه سعی کردین که از سد سختی‌ها عبور کنین. ما هم امروز اینجا قراره راهنمایی‌های لازم برای طراحی سایت رو در اختیار شما بذاریم تا از این سختی هم به راحتی بگذرین و شاهد سایت مورد علاقه خودتون باشین.

انتخاب موضوع اساسی برای طراحی اولین سایت

شاید فکر کنین ما قصد داریم مانع پیشرفت شما بشیم. اما باید بدونین که جواب این سوال که آیا طراحی سایت سخته وقتی میتونه مثبت باشه که شما در همین ابتدای کار و با تجربه کم، دست به طراحی سایت الکترونیک پیچیده و حرفه‌ای بزنین. در واقع بهتره که شما برای طراحی سایت اول خودتون، موضوع ساده و سرگرم‌کننده‌ای رو در اولویت قرار بدین که بتونین در طراحی اون موفق بشین.

وبلاگ یه مکان عالی برای شروع کار شماست. به عبارتی، وبلاگ‌نویسی یه تمرین خوب در زمینه طراحی سایت و تولید محتوا خواهد بود. همچنین شما با اصل مدیریت محتوا یا CMS که در طراحی سایت نقش مهمی داره آشنا میشین. در ضمن نیازی به این نیست که در طراحی وبلاگ از صفر شروع کنین، چون یه سری فایل‌های آماده وبلاگ در اینترنت موجود هست که کار شما رو راحت میکنن.

الگوها ابزار یادگیری ارزشمندی هستن. مشاهده چگونگی استایل و گردآوری عناصر HTML ، CSS و Javascript به شما بینش عمیق‌تری در مورد کارکرد طراحی سایت میده. اینطوری راحتتر میتونید تصمیم بگیرید که آیا طراحی وب سخته یا نه. برای ایجاد تغییرات و شخصی‌سازی سایت میتونین از الگوها به عنوان پایه کار استفاده کنین.

اگه هم از اون دسته آدم‌ها هستین که از نوشتن وبلاگ فراری هستن، میتونین از خلاقیت‌ها و سرگرمی‌های دیگه‌ای در این زمینه استفاده کنین. مثلا طراحی یه ویترین برای مهارت‌های عکاسی و یا انتشار داستان‌های کوتاه. اما هر کاری میکنین، مطمئن باشین که شور و اشتیاق شما در زمینه طراحی باعث لذت‌بخش شدن پروژه خواهد شد.

الهام گرفتن از طراحان دیگر

شما بدون شک با وبسایت هایی روبرو شدین که با طراحی خیره‌کننده خودشون شما رو برای شروع طراحی سایت هیجان‌زده کردن اما امان از سوال آیا طراحی وب سخته که ذهن شما رو درگیر خودش میکنه!

بازدیدهای مکرر از سایت های موردعلاقه خودتون میتونه یه منبع الهام قوی در زمینه طراحی سایت برای شما باشه.

Pinterest مکانی عالی برای یافتن طراحی عالی سایت هست. شما میتونین به کمک پینترست، تصاویر، جلد کتاب، پوستر، وبلاگ و سایر کارهای طراحی رو برای الهام گرفتن در قسمت ذخیره این برنامه ذخیره و پین کنین.

جدا از اکتشافاتی که به تنهایی انجام میدین، مجموعه‌های تنظیم شده‌ای هم برای طراحی سایت وجود دارن که میتونین از اونها هم کمک بگیرین:

  • Awwwards همیشه کارهای جدید و تازه‌ای داره و شامل مجموعه‌های متنوعی هم میشه.
  • Behance مجموعه‌ای خارق‌العاده از کارهای طراحی وب سایت است. به عبارتی این مجموعه جایی برای تمرکز روی کیفیت و خلاقیت است.
  • Dribbble بر روی طراحان انفرادی متمرکزه و تالار گفتگو رو برای دریافت بازخورد و برقراری ارتباط با دیگران درباره کار فراهم میکنه.

جستجوی منبع الهام خارج از وب

طراحی وب توسط یه زبان بصری اتفاق میفته که در همه جا به طور یکسان یافت میشه. مانند جلد یک رمان گرافیکی یا باجه دیجیتال در یک بانک. بنابراین مسئولیت شما در این زمینه اینه که چشم خودتون رو برای شناخت طراحی وب باز کنین و به تجزیه و تحلیل بپردازین که در هر رسانه چه منبعی بهتر کار میکنه و چه منبعی کار نمیکنه. اینطوری شاید به پاسخ سوال آیا طراحی سایت سخته یا نه، نزدیکتر بشین.

توجه به تایپوگرافی یا فن چاپ

ما اغلب حتی بدون این که از حروف چاپی آگاهی داشته باشیم، به راحتی اونها رو میخونیم. اما شما باید به تاثیر این حروف چاپی هنگام استفاده از محتوا توجه داشته باشین. مثل این که آیا اون قلم موجود در منو برای همه مخاطب‌ها قابل خوندنه؟ یادتون باشه که شما باید مزایا و معایب تایپوگرافی رو هم در نظر داشته باشین.

شما قبل از طراحی سایت بهتره که از طریق منابع مربوطه با انواع فونت‌هایی که ممکنه در طول طراحی سایت برای تایپوگرافی به اونها نیاز داشته باشین آشنا بشین. اینطوری میتونین سایت زیباتری رو به نمایش بذارین و در طول کار ببینین که آیا طراحی وبسایت سخته واقعا یا که نه!

تاثیر هنرهای زیبا روی شما

شما میتونین قبل از طراحی اولین سایت خودتون، یه جستجویی راجع به تاریخ هنر و همینطور هنرهای زیبا انجام بدین. این کار باعث میشه که از یه جایی به بعد، شما هم مثل سایر طراحان، خلاق‌تر به نظر برسین و روز به روز چیزهای جدیدتری برای ارائه در سایت خودتون داشته باشین.

از طرفی، شما در طراحی سایت خودتون از هنر و محتوا در ترکیب باهم استفاده میکنین که این عمل یه پوئن مثبت و مهم رو برای شما به ارمغان میاره  و شما رو به سمت موفقیت در طراحی سایت سوق میده.

تحقیق درباره انواع مختلف طراحی سایت

مورد بعدی در رابطه با سوال آیا طراحی سایت سخته این هست که انواع مختلفی از طراحی سایت برای شما وجود داره که به راحتی میتونین با اونها آشنا بشین. دانش شما در مورد طراحی محصول، تصویرگری و حتی مارک تجاری میتونه بهتون کمک کنه و حس خلاقیت شما رو بیشتر رشد بده .

Abduzeedo برای الهام بخشی فراتر از طراحی وب، نمونه‌های درخشانی رو به طراحان وبسایت ها ارائه میده. مثلاً اگه طراحی سایت برای چمدان و مبلمان انجام میدین، نمونه های خارق‌العاده‌ای از طراحی‌های درست و زیبا رو در اختیار شما قرار میده.

شما باید در برابر انواع مختلف طراحی ذهنی باز داشته باشید و به طور فعال به دنبال منابع الهام باشین. هرچقدر دانش بیشتری در زمینه طراحی سایت داشته باشین، طراحی اولین وب سایت شما به طور قطع آسون‌تر خواهد بود. این چیزیه که ما از تجربیات خودمون و اطرافیان به درست آوردیم.

داشتن آمادگی قبل از شروع مطالب

نکته
قرار دادن محتوا در اولویت به این معنیه که شما قبل از طراحی وبسایت باید محتوای مربوطه رو آماده کرده باشین.

البته لازم به ذکره که نیازی نیست پیش از شروع طراحی سایت، محتوای شما آماده آماده باشه، چون بعداً وقت این رو دارین که SEO یا بهینه سازی موتور جستجو رو ویرایش و آماده کنین. اما باید بدونین که داشتن حداقل یه پیش‌نویس خشک و خالی از اون چیزی که قراره به عنوان محتوای سایت در دسترس مخاطب‌ها قرار بگیره، به طراحی مناسب سایت برای محتوای مذکور خیلی کمک میکنه.

به عبارتی، طراحی سایت با وجود محتوای واقعی، نمای بهتری از شکل و عملکرد وب سایت رو به شما ارائه میده. همچنین، آماده بودن محتوا این فرصت رو بهتون میده که زودتر در روند طراحی بتونین تغییرات ایجاد کنین. این شکلی، شاید پاسخ دادن به سوال آیا طراحی وب سخته ، بتونه منفی باشه.

برای وبلاگ‌ها، باید یه پست آماده برای آزمایش در CMS داشته باشین. نوشتن چند پست قبل از راه‌اندازی وبلاگ و محتوای اصلی، کار شما رو راحت‌تر میکنه، چون مجبور نیستین در رابطه با قسمت‌های بعدی وبلاگ، توضیحات اضافی بدین.

طراحی سایت به صورت ساده و شهودی

چه نوشتن باشه و چه CTA ، مطمئن باشین که هیچکس نمیخواد با طراحی سایت شما مبارزه کنه پس از این نظر نگران پاسخ سوال آیا طراحی سایت سخته نباشین.

رویکرد طراحی شما باید ریشه در سادگی و نظم داشته باشه. به عبارتی طراحی سایت شما باید به گونه‌ای باشه که بتونه راهنمای مخاطب‌های سایت شما باشه.

از اون جایی که ما داریم در مورد افرادی صحبت میکنیم که با اون چیزی که شما در سایت خودتون ایجاد کردین در تعامل کامل هستن، میشه به راحتی UX رو هم در تعاریف خودمون برای شما جا بدیم.

درک اصول تجربه کاربر یا UX

طراحی وب سایت چیزی فراتر از نوشتن یک متن در فضای وب هست. طرح، رنگ، محتوا، تایپوگرافی، و تصاویر همه و همه در خدمت مخاطبان شما هستن و در واقع، احساسات اونها رو برانگیخته میکنن. شخصی که وارد فضای مجازی و دیجیتالی وب سایت شما شده، باید مسیری روشن و بدون مانع در پیش داشته باشه.

تمرکز UX بر درک مخاطبان شماست. تمرکز بر این که مخاطبان شما به دنبال چه چیزی هستن و طراحی سایت شما چطوری میتونه باعث آسون شدن جستجوی اونها بشه. UX در واقع این هست که شما خودتون رو به جای مخاطب‌های سایت خودتون قرار بدین و طراحی سایت رو از چشم اونها مشاهده کنین.

رعایت اصول راهنمای UX هنگام طراحی اولین سایت

  • طراحی سایت رو ساده و شهودی کنین.
  • برای مفاهیم، یک چینش منطقی برقرار کنین.
  • سعی شما باید در جهت برآورده کردن نیازهای مخاطب هاتون باشه. در برابر سرباری که نمایش بی مورد مهارت‌هاتون ایجاد میکنه مقاومت کنین.

آشنایی با مخاطبان به شما کمک میکنه تا طرحی متناسب با خواسته‌ها و نیازهای اونها داشته باشین. برای این آشنایی میتونین دست به تحقیقات مشتری بزنین تا طراحی سایت، مناسب با مشتریهاتون انجام بشه.

درک اصول رابط کاربری یا UI

اگه در طراحی وب و مواجه شدن با سوال آیا طراحی وبسایت سخته ، تازه‌کار هستین ممکنه با تفاوت‌های دو مفهوم مجزای UX و UI آشنا نباشین.

در مواردی که UX مربوط به احساس کلی یک طراحیه، UI مربوط به خصوصیات ویژه و خاص طراحی سایته.

مثلاً تصور کنین که اگه تو آسانسور باشین، UI به اندازه و ترتیب دکمه‌های طبقات است، در حالی که UX شامل رنگ‌ها، بافت‌ها و سایر گزینه‌های طراحی داخلی فضای آسانسور میشه.

نکته
بنابراین نتیجه‌گیری به شما میگه که رابط کاربری یا UI عبارت است از در اختیار قرار دادن ابزارهای لازم برای تجربه وب سایت شما، بدون نیاز به کسی یا آسیب به اون فرد.

رعایت اصول UI هنگام طراحی اولین سایت:

  • عملکرد عناصر تعاملی باید واضح باشن
  • یکنواختی و پیروی از الگوهای منطقی و یکسان باید موجب استفاده بهتر و راحت‌تر بشه.
  • انتخاب انواع طراحی سایت باید به وسیله یه هدف مشخص اتفاق بیفته.

شروع طراحی

آموزش‌ها و تحقیقاتی که براتون گفتیم برای یادگیری شما بسیار ارزشمند هستن، اما در نهایت فقط خودتون هستین که با مطالعه مداوم و تجربه شخصی میتونین یه طراحی سایت عالی رو پشت سر بذارین.

حتی اگه سایتی رو طراحی و ایجاد کردین که هیچ کس هرگز بازدیدش نکرد، احساس ناامیدی نکنین بلکه اون طراحی رو به چشم یه تمرین ببینین و سعی کنین اشکال موجود در سایت رو پیدا و رفع کنین تا در طراحی سایت بعدی دوباره به این اشکال برنخورین.

شاید پس از طراحی سایت اول حس کنین که سایت ایجاد شده یا کار طراحی سایت چندان شگفت‌انگیز نیست اما این رو به خودتون یادآوری کنین که حداقل تونستین از این سختی عبور کنین که از یه طراح مشتاق تبدیل به یه طراح واقعی بشین. پس مثبت فکر کنین.

البته فراموش نکنین که بعد از طراحی سایت اول از خودتون بپرسین  که آیا طراحی سایت سخته ؟ نظر شما چیه؟ واقعاً سخت بود؟

دریافت بازخورد

خب شما اولین طراحی سایت خودتون رو به پایان رسوندین؛ تبریک میگیم! شما سخت کار کردین و حالا آماده هستین تا سایت خودتون رو در معرض دید جهانیان قرار بدین. اما قبل از این که دست به انتشار سایت طراحی شده بزنین، در مورد اون از بقیه نظرخواهی کنین و بازخوردهای منفی و مثبت دگیران رو دریافت کنین.

دریافت انتقاد میتونه ناراحت کننده باشه. طراحی هر چیزی اعم از مقاله، نقاشی یا وب سایت یه نقطه آسیب‌پذیری به نقاط آسیب پذیری قبلی ما اضافه میکنه. در واقع چیزهایی که شما خلق میکنین، نمادی از شما و توانایی‌های شما هستن. بنابراین نظر یک نفر به آثار شما، گاهی میتونه نظر اون آدم در مورد شخص شما تلقی بشه که اینطور نیست. اگر به سمت تولید کردن محصولاتی میریم که مخاطب عام دارن و در معرض دید میلیونها نفر قرار میگیرن، باید این نکته رو با خودمون تمرین کنیم که نظر بقیه در مورد کارم، یا محصولم نظر اون آدم در مورد شخص من نیست. یک نفر میتونه کار من رو دوست نداشته باشه ولی من هنوز براش مهم یا عزیز باشم.

در طراحی وب، دریافت بازخورد بخش طبیعی و ضروری در فرآیند طراحی هست. شما کم کم یاد میگیرین که نظرات و بازخوردهای داده شده به سایت رو از نظرات شخصی تفکیک کنین و نظرات و پشنهادات بهتر و کلیدی‌تر رو به خاطر بسپرین تا در کارهای بعدی، عمل به اونها رو در اولویت قرار بدین.

با این کار میتونین مثل خیلی از طراحان باتجربه، شما هم در امر طراحی سایت حرفه‌ای و با تجربه بشین.

ما نیز هم اکنون منتظر نظرات و سوالات شما هستیم.