ممکنه شنیده باشین که وردپرس محبوب‌ترین پلتفرم سازنده وبسایت است . اما شاید مطمئن نباشین که وردپرس گزینه مناسبی برای شما  هم هست یا نه. اصلاً به نظر شما آیا وردپرس خوب است یا نه؟ پس امروز باید برای شما از خوبی‌های وردپرس بگیم تا موقع انتخاب سر در گم نشین و بدونین با انتخاب این پلتفرم قراره به چه مزیت‌هایی دست پیدا کنین.

تا آخر این مقاله همراه ما باشبن تا به جواب سوالات خودتون برسین:

وردپرس WordPress چیست؟

قبل از این که درمورد سوال آیا وردپرس خوب است صحبتی داشته باشیم، بهتره یه مروری بکنیم و ببینیم که اصلاً وردپرس چی هست!

وردپرس محبوب‌ترین سازنده سایت در جهانه. این پلتفرم بیشتر از ۳۳ درصد از کل وبسایت های موجود در اینترنت رو پشتیبانی میکنه، یعنی میلیون‌ها وب سایت در سراسر جهان تحت پوشش اون هستن.

یه نکته مهم اینه که شما سیستم مدیریت محتوای WordPress.org رو با سرویس میزبانی وبلاگ WordPress.com اشتباه نگیرین.

پس از این به بعد وقتی میگیم وردپرس، یعنی داریم در مورد نرم افزار رایگان WordPress.org صحبت میکنیم.

وردپرس به عنوان یک پلتفرم ساده وبلاگ نویسی از سال ۲۰۰۳ شروع به کار کرد. از اون زمان به بعد به یه سیستم مدیریت محتوا و یک چارچوب توسعه برنامه تبدیل شده است. اگه بخوایم به زبان ساده‌تر بگیم: میتونین با استفاده از وردپرس به راحتی هر نوع وب سایتی که میخواین رو بسازین.

وردپرس یک نرم افزار منبع باز است که به معنی رایگان بودن اون برای همه است و هر کسی میتونه اون رو بارگیری و نصب کنه.

شما میتونین از اون برای هر هدفی که دلتون میخواد استفاده کنین و هیچ کس به دلیل سانسور یا نقض شرایط خدمات نمیتونه وبسایت شما رو به حالت تعلیق دربیاره. شما همچنین می‌تونین بدون محدودیت وردپرس رو متناسب با نیازهای خودتون تنظیم کنین.

اما مانند همه وبسایت ها، شما باید نام دامنه و میزبانی وب رو ثبت کنین.

بر اساس نیاز خودتون، ممکنه مجبور بشین مضامین یا افزونه های برتر وردپرس رو خریداری کنین که خب هزینه‌های اضافی دارن و دیگه رایگان نیستن.

پیشنهاد برای مطالعه

بهتره بدونین که یکی از جنبه های مثبت وردپرس انواع وبسایت هاییه که شما میتونین با استفاده از اون بسازین، بهتره یه نگاهی بندازیم:

انواع وبسایت هایی که با وردپرس ایجاد میشن

وردپرس بسیار انعطاف پذیره و به‌خاطر همین نکته مثبتی که داره انتخاب رایجی ساخت سایت است. شما می‌تونین از وردپرس برای ساخت تقریباً هر نوع وب سایتی که دلتون میخواد استفاده کنین!

می‌تونین از اون برای راه اندازی یک وبلاگ، ایجاد یه وبسایت برای مشاغل کوچیک، ایجاد یه فروشگاه آنلاین، ایجاد یه سایت عضویت، فروش دوره‌های آنلاین، اداره یه بازار و موارد دیگه استفاده کنین.

مهم نیست که چه نوع وب سایتی رو می‌خواین ایجاد کنین، احتمال این که شاید یه افزونه (پلاگین) وردپرس برای اون موجود باشه، هست. درصورتی که افزونه‌ای پیدا نکردین، می‌تونین به راحتی یه برنامه نویس رو استخدام کنین تا چیزی که مد نظرتون هست رو برای شما درست کنه.

پس قطعاً پاسخی که میتونیم طبق این مورد به سوال آیا وردپرس خوب است بدیم، جواب بله است!

آیا وردپرس خوب است ؟

همونطوری که اشاره کردیم، وردپرس یه سیستم مدیریت محتوای (CMS) قدرتمند و در عین حال رایگانه که طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها رو برای ایجاد وبسایت های تجاری واقعاً چشمگیر و خوب ارائه میده. از زمان تأسیس اون در سال ۲۰۰۳ ، این پلتفرم مسیری طولانی رو طی کرده و اکنون به عنوان یه راه حل قابل اعتماد برای توسعه وب برای سایت های حرفه‌ای و فروشگاه‌های تجارت الکترونیکی ظاهر شده است. جای تعجب نداره که بیشتر از ۳۲٪ وبسایت های امروزی توسط این سیستم عامل تغذیه میشن. با وجود رقابت دلهره آور در حوزه CMS، وردپرس همچنان با قدرت به راه خودش ادامه میده و اعتبار زیادی به مجموعه ویژگی‌های شگفت انگیزی که داره ارائه میده. در واقع مزایای استفاده از این بستر توسعه وب بی‌پایانه ولی خب ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به مزایای وردپرس یه نگاهی بندازیم:

جنبه های مثبت وردپرس

۱. نصب آسون

اولین موردی که برای پاسخ به سوال آیا وردپرس خوب است براتون آماده کردیم، نصب آسون این پلتفرمه. اگه تا حالا با این ابزار کار کرده باشین میدونین که شروع کار با وردپرس خیلی راحت و خوبه چون که فرآیند نصب ساده و سریعی داره. درواقع تمام کاری که شما باید انجام بدین اینه که صفحات وب خودتون رو به صورت آنلاین ایجاد کنین و پایگاه داده رو بارگذاری کنین. اگه از برنامه FTP استفاده میکنین، فقط یک پایگاه داده ایجاد کنین و سپس وردپرس رو بارگذاری کنین و بعدی برای استارت زدن کار خودتون اون رو نصب کنین! به همین راحتی 🙂

۲. استفاده راحت

یکی از جنبه های خیلی خفن و معروف وردپرس، استفاده آسون اونه. هر کسی میتونه یکم با این ابزار کار کنه و گزینه‌های اون رو بالا پایین کنه و بعد از یه مدتی برای خودش یه متخصص وردپرس بشه! شاید بپرسین چرا!؟ خب برای این که این ابزار یه رابط بصری داره. در حقیقت این پلتفرم یه داشبورد داخلیه که در اون کاربران میتونن صفحات، پست‌ها یا دسته‌های جدیدی رو اضافه کنن، مضامین و تنظیمات رو تغییر بدن و کلی کار خفن دیگه. علاوه بر اون این یه پلتفرم منبع باز رایگانه که اون رو به یه انتخاب مقرون به صرفه تبدیل میکنه.

۳. طراحی تعاملی

از اونجایی که تلفن همراه به بهترین مکان برای جذب بازدید برای وبسایت های تجاری تبدیل شده، پس سایت های شما باید طراحی ریسپانسیو یا واکنشگرایی responsive داشته باشن خریدارانی که از طریق تلفن همراه سراغ سایت میان، دسترسی راحت و جذابی داشته باشن. وردپرس داستان ما طراحی واکنشگرایی رو ارائه میده که اطمینان حاصل میکنه، وبسایت شما به طور یکپارچه بر روی دستگاه‌های مختلف کار میکنه، بدون این که لازم باشه تلاش اضافه‌ای برای توسعه سایت های مختلف به منظور نمایش روی دستگاه‌های متفاوت، انجام بدین، پس طبق این مورد هم اگه ازتون بپرسن آیا وردپرس خوب است یا خیر؟ شما میتونین بگین: بله معلومه که خوبه!

۴. مدیریت رسانه

تصاویر، فیلم‌ها و سایر عناصر رسانه‌ای میتونن به راحتی به وبسایت وردپرس شما اضافه بشن تا محتوای شما تبدیل به یه محتوای باارزش و غنی بشه. این یه سیستم کشیدن و رها کردن (drag-and-drop) است که به شما امکان میده محتوای رسانه مورد نظر خودتون رو بکشین یا درگ کنین و به راحتی اون رو در قسمت آپلود کننده قرار بدین تا بارگذاری بشه. در صورت لزوم به ابزارهای ویرایش تصویر نیز دسترسی دارین.

۵. آپشن‌ تم‌های چندتایی

مضامین، ظاهر و پیمایش سایت رو تعیین میکنن. با وردپرس، چندین گزینه در زمینه وجود داره که میتونه با توجه به نیازهای کسب و کار شما، شخصی سازی بشه. کاربران می‌تونن تم ها رو با توجه به دسته بندی و نیاز خودشون بارگیری کرده و با اونها کار کنن تا وبسایت های جذابی بسازن که با حضور چشمگیر آنلاین، نام تجاری و برند خودشون رو در بازار آنلاین پخش میکنن.

6. پلاگین های شخصی سازی

پلاگین ها ستون فقرات این سیستم عامل هستن و یکی از مهم‌ترین و بهترین مزایای وردپرس به حساب میان. با استفاده از افزونه ها، کاربران میتونن سایت رو شخصی سازی کرده و ویژگی‌ها و موارد مورد نظر خودشون رو به اون اضافه کنن. تمام کاری که برای افزودن ویژگی جدید به سایت لازمه اینه که یه پلاگین نصب کنین و بعد از اون کلی ویژگی رایگان و مقرون به صرفه در دسترس شما قرار میگیره.

۷. انعطاف پذیری

وردپرس یه CMS منبع باز است که خیلی انعطاف پذیره و همین انعطاف پذیری یکی از جنبه های مثبت این پلتفرم است؛ چون شما میتونین از اون برای ساخت انواع سایت ها استفاده کنین. مثلاً میتونین از اون برای ایجاد وبلاگ شخصی، یک وب سایت کامل کسب و کار یا یک فروشگاه تجارت الکترونیکی استفاده کنین. علاوه بر این، شما انتخاب می‌کنین که از هر یک از طرح‌های موجود در وردپرس استفاده کنین یا یه طرح جدید رو تنظیم کنین.

۸. WOOCOMMERCE برای تجارت الکترونیکی

WooCommerce یه پلاگین تجارت الکترونیکی رایگان، با ایجاد فروشگاه‌های تجارت الکترونیکی بسیار جذاب و بسته بندی شده که ویژگی‌های مختلفی روارائه میده، برای وردپرس است. WooCommerce به طور یکپارچه با وردپرس ادغام میشه و به عنوان یه راه حل قدرتمند تجارت الکترونیکی عمل میکنه که به صاحبان فروشگاه‌ها و توسعه دهندگان کنترل کاملی میده تا بتونن کالاهای خودشون رو به صورت آنلاین بفروشن پس حالا با این پلاگین خفن و دوست داشتنی به نظر شما آیا وردپرس خوب است ؟

۹. بهترین انتخاب برای وبلاگ نویسی

وردپرس به عنوان بهترین بستر ایده آل برای وبلاگ نویسی شهرت پیدا کرده. با انتخاب این پلتفرم برای ایجاد وبسایت خودتون، به طور پیش فرض وبلاگی رو در اون قرار میدین. علاوه بر این، وردپرس مجموعه‌ای از قابلیت‌های وبلاگ نویسی مثل برچسب‌ها، پلاگین‌ها، ابزارک‌ها، دسته‌ها و موارد دیگه‌ای رو هم به همراه داره! پس میتونیم بگیم یکی از جنبه های مثبت وردپرس اینه که بهترین گزینه برای وبلاگ نویسیه.

۱۰. کدنویسی کم

با وردپرس، نیازهای کدنویسی به حداقل ممکن میرسه، چون که این CMS با مجموعه‌ای از ابزارهای کاربر پسند ارائه میشه و شما رو قادر میسازه تا کارهای زیادی رو بدون هیچ سختی انجام بدین. مدیریت محتوا، ایجاد پیش نویس، بازنگری در پست‌ها، درج رسانه و برنامه ریزی برای انتشار، همه و همه با کمترین حد کدنویسی به راحتی انجام میشن.

۱۱. پلتفرم Self-hosted

وردپرس یه بستر وبلاگ نویسی شناخته شده است، چون که یه انتخاب خود میزبانی یا همون Self-hosted رو ارائه میده. خود میزبانی به این معنیه که کاربر میتونه هر ارائه دهنده میزبانی رو انتخاب کرده و یه نرم افزار WordPress.org رو روی اون نصب کنه. استفاده از وبلاگ وردپرسی که خودش میزبان اون است آسون و نسبتاً ارزونه و کاربر میتونه نام دامنه سفارشی خودش رو به جای نام دامنه فرعی انتخاب کنه؛ پس فکر کنم این هم یه دلیل و برهان روشن دیگه برای پاسخ به سوال که آیا وردپرس خوب است ،بود!!

۱۲. پشتیبانی جامعه

جالب‌ترین و مفیدترین قسمت وردپرس پشتیبانی گسترده جامعه است. در جهان بیشترین تعداد توسعه دهنده برای وردپرس وجود داره. این پلتفرم گزینه‎های گسترده‎ای رو در پلاگین‎ها، مضامین و نرم افزارها برای توسعه دهندگان فراهم میکنه تا هنگام ایجاد وب سایت با این بستر، از اونها استفاده کنن. انجمن در صورت لزوم و نیاز، پشتیبانی قابل اعتمادی از توسعه دهندگان رو ارائه میده.

۱۳. SEO-FRIENDLY

موتورهای جستجو عاشق وردپرس هستن چون کد ساده و تمیزش خوندن و فهرست بندی مطالب سایت رو برای اونها آسون میکنه. به علاوه، این امکان رو برای شخصی سازی مولفه‌های سئو برای هر صفحه فراهم میکنه تا بتونن از رتبه بالایی در جستجو برخوردار بشن. همچنین، افزونه های زیادی برای WordPress در دسترس است که میتونن دامنه وب سایت رو افزایش بدن، همه این موارد در نهایت به سئو فرندلی بودن این ابزار ختم میشه که یکی از محبوب‌ترین مزایای وردپرس است!

۱۴. ادغام آسون رسانه‌های اجتماعی

وردپرس از مزایای یکپارچه سازی آسون رسانه‌های اجتماعی نیز بهره میبره که به سایت های تجاری اجازه میده با استفاده از کانال‌های اجتماعی دسترسی خودشون رو گسترش بدن. این کار به این معنیه که با افزایش دامنه دسترسی اجتماعی، دسترسی به این سایت ها آسون‌تر میشه. نیازی به ورود جداگانه به حساب‌های اجتماعی نیست زیرا وبسایت بصورت یکپارچه با همه اونها ادغام میشه.

۱۵. قابلیت مقیاس پذیری

یکی دیگه از جنبه های مثبت وردپرس قابلیت پذیری زیادیه که داره. در حقیقت به دلیل مقیاس پذیری فوق العاده این سیستم عامل، سایت میتونه همزمان با رشد کسب و کار رشد کنه. این امکان وجود داره که به سایت هزاران صفحه یا پست وبلاگ اضافه بشه؛ بدون این که عملکرد اون ذره‌ای بد بشه. به همین دلیل، وردپرس به عنوان بستری ایده آل برای مشاغلی عمل میکنه که رشد گسترده‌ای رو در آینده پیش بینی می‌کنن.

۱۶. سازگاری W3C

انطباق با استانداردهای W3C برای وبسایت ها به یه ضرورت تبدیل شده و با انتخاب وردپرس به عنوان بستر توسعه میتونین از اون مطمئن بشین؛ این نرم افزار مطابق با استاندارد W3C است و اطمینان حاصل میکنه که وب سایت شما قادر به عملکرد روان و یکپارچه در هر مرورگر وبی خواهد بود.

۱۷. امنیت قابل اعتماد

تقویت سایت وردپرس شما آسون است زیرا این CMS چند افزونه و ابزار قدرتمند برای تقویت اون در قسمت امنیتی ارائه میده. بنابراین، با انتخاب وردپرس برای وب سایت کسب و کار خودتون، می‌تونین از امنیت سایت خودتون مطمئن باشین و با ابزارها و افزونه های خود اون رو ضد هک کنین.

18. اثربخشی هزینه

وردپرس به عنوان یه پلتفرم توسعه مقرون به صرفه، از اونجایی که ماهیتش متن باز است، در نظر گرفته میشه. طراحی و توسعه و همچنین هزینه‌های نگهداری سایت وردپرس نسبتاً ارزون قیمته. میتونین سایت رو به تنهایی مدیریت و به روز کنین و فقط برای مشاغل اصلی به کمک حرفه‌ای نیاز دارین.

این شما و این وردپرس!

با تمام مزایای گسترده‌ای که WordPress CMS به ارمغان میاره، به عنوان یه گزینه عالی برای ایجاد یک وبسایت کسب و کار جدید، فروشگاه تجارت الکترونیکی یا وبلاگ ظاهر میشه. از این گذشته، داشتن حضور آنلاین چشمگیر برای ارتباط با مشتریان بالقوه و ارتقای سطح کسب و کار شما ضروریه. در شرکت pmpr، ما طیف کاملی از خدمات وردپرس رو در اختیار شما قرار میدیم.

از طراحی تا توسعه، شخصی سازی، ادغام، ارتقا، تعمیر و نگهداری و پشتیبانی، توسعه دهندگان متخصص ما همه این موارد رو برای شما آماده میکنن. تیمی از توسعه دهندگان ماهر و باتجربه وردپرس که می‌تونن بصورت ساعتی، پاره وقت یا تمام وقت استخدام بشن. پایبندی به بالاترین استانداردهای کیفیت و تکمیل و تحویل پروژه‌ها در مهلت‌های تعیین شده و درست سر وقت، در دسترس بودن و مشتری مداری نشان دهنده تخص و تبحر ماست.

هر سوال و یا نظری که داشتین میتونین از طریق قسمت تماس با ما یا کامنت‌ها، اونها رو با ما در میون بذارین.