قبل از پرداختن به مبحث خرید ترافیک وب سایت ، بهتره در حد مختصری با ترافیک سایت آشنا بشیم. ترافیک وب سایت به کاربران یک سایت برمیگرده که از اون وب بازدید میکنن. به عبارت دیگه ترافیک وب سایت به نسبت بازدید کننده های اون سایت و به نشست یا session یک سایت اندازه گیری میشه. این کار روشی متداول برای سنجش اثربخشی یک کسب و کار آنلاین در جذب مخاطب های خودشه.

ترافیک وب سایت مهمه ولی تنها عامل برای موفقیت نیست. در دهه ۱۹۹۰ میلادی، وقتی که تجارت الکترونیک نوپا بود، ترافیک وب مهم ترین فاکتور برای سنجش محبوبیت در نظر گرفته میشد. چون معیار دیگه‌ای وجود نداشت. اما امروزه، با بیشتر شدن بازاریابی‌های دیجیتالی، تحلیل عملکرد یک وب سایت دشوار شده. امروزه تحلیلگران فقط نمیپرسن: چند نفر بازدید کننده داشتین؟ بلکه پرسش دیگه‌ای رو هم مطرح میکنن: تا چه میزان تأثیرگذار بودین؟ سوال دوم به این دلیل پرسیده میشه که حتی اگر تعداد بازدیدهای سایت شما بالا باشه، ولی کاربران بعد از چند ثانیه سایت شما رو ترک کنن، ترافیک سایت شما بی معنی میشه. اگر این اتفاق مکرراً پیش بیاد، به طور خودکار، دیگه گوگل سایت شما رو به مخاطب‌ها پیشنهاد نمیده. در نتیجه ترافیک سایت شما کاهش پیدا میکنه.

خرید ترافیک وب سایت

آیا نیازی به خرید ترافیک وب سایت هست؟

بعضی ناشران به چند دلیل در رابطه با این موضوع محتاطانه عمل میکنن:

  1. خرید ترافیک سایت، کاری غیراخلاقی تلقی میشه. سایت شما برای مخاطبان اصلی و برای تبلیغ کنندگان ارزش داره. خرید ترافیک نوعی تقلب در حق هر دو گروه به حساب میاد.
  2. ناشران خرید ترافیک وب‌سایت رو بی‌اثر میدونن. ترافیک بی‌کیفیت بیشتر باعث صدمه و ضرر به سایت میشه. حتی اگر شما این کار رو به عنوان یک کار اخلاقی در تجارت به حساب بیارین، وقتی که به صورت نادرستی انجام بشه (که اغلب هم همینطوره)، به یک ریسک اصلی برای کسب و کار خودتون تبدیلش کردین.
هشدار
بعضی از افراد، برای شما، با یک سری استراتژی‌های خاص شروع به خرید ترافیک سایت میکنن. اگر به حد کافی، شما و اون اشخاص از روند کار مطلع نباشین، جز خطر چیز دیگه‌ای برای شما به ارمغان نمیاره.

دو راه برای طرفداران خرید ترافیک سایت

خرید حرفه‌ای ترافیک وب سایت

اگر شما یه ناشر دیجیتالی هستین که محتواهای با کیفیت برای جذب کاربران تولید میکنین و مخاطبان واقعی به سایت شما سر میزنن و مطالب رو مطالعه میکنن، این کار شما اخلاقی و مؤثرین‌ترین راه خرید ترافیک وب سایت است. در اصل یک نویسنده محتوا هنگامی که بخواد مهارتش رو به رخ بکشه باید این گونه عمل کنه. به هرحال، انجام این کار به آسونی نیست. حتی ممکنه بحث برانگیز هم باشه.

خرید غیر حرفه‌ای ترافیک وب سایت

میتونیم استدلال کنیم که در یک سطح معین، پولی که برای خرید ترافیک صرف شده واقعاً به منظور جذب کاربر استفاده شده. یعنی برای مخاطبانی که ناشران امیدوارن در آینده به سمت سایت جذب بشن و برند و محتوای وب سایت رو مشاهده کنن. در میان ناشران بحث‌های دیگه‌ای هم در جریان هست.

پرسش
اگر شما یه بازدیدکننده از طریق فیسبوک یا هرجای دیگه خریداری کنین، آیا شما این بازدیدکننده رو اجاره کردین یا خریدین؟

به طور سنتی، ناشرانی که مشاغل خودشون رو برای خرید ترافیک وب سایت ایجاد کردن، به مخاطب‌های خودشون اهمیت نمیدن. اونها بخاطر بازی سریع و سستی که با پلتفرم و سیاست‌های شبکه دارن بدنام هستن.

اینجاست که رعایت اخلاق نسبت به خرید ترافیک وب سایت تیره و تار میشه. پس چرا یک ناشر دیجیتالی که محتواهای خوبی هم تولید میکنه، به دنبال خرید ترافیک هست؟
پول؟ درسته.  دلیل اصلی‌تر این مسئله اینه که یک تولید کننده محتوا، میخواد پول خودش رو برای هدایت ترافیک به سمت وب سایت خرج کنه.

مثالی از خرید ترافیک وب سایت به روش سنتی

کلاسیک‌ترین مثال و نمونه از نوع ناشرانی که ترافیک سایت رو خریداری میکنن، نمونه‌ایه که به طور طبیعی و در اکوسیستم، بسیار مطلوب مشاهده نمیشه. اقدام به خرید ترافیک ارزان وب به منظور سودآوری از طریق بازدید وب سایت (توسط تبلیغات، دانلود و غیره) آربیتراژ وب سایت (website arbitrage) گفته میشه.

آربیتراژ (arbitrage): به خرید و فروش همزمان کالاها در بازارهای مختلف یا به صورت مشتقات همون کالاها، به منظور بهره بردن از قیمت‌های متفاوت یک محصول مشابه گفته میشه. در علم اقتصاد و مالی هم به بهره گرفتن از تفاوت قیمت بین دو یا چند بازار برای کسب سود بیشتر میگن.
در این حالت، منظور از کالا، خرید ترافیک وب سایت هست. همونطور که همه ناشران میدونن، همه ترافیک ها به یک اندازه ایجاد نمیشن. ما میتونیم این نابرابری رو در انواع مختلف ترافیک به ده‌‌‌‌‌‌‌ها روش مختلف بررسی کنیم؛ از جمله موقعیت جغرافیایی، طول دوره یا سایر ویژگی‌ها.

آربیتراژر کلاسیک (arbitrager) نگران این موضوع نیست که ترافیک واقعاً چه کسی یا چه چیزیه. اون فقط میخواد از بازدیدها درآمد بیشتری نسبت به خرید ترافیک سایت کسب کنه. این کار از طریق پلتفرم هایی مثل AdWords در موارد پیشرفته و مدرن تقریباً غیرممکنه. با این حال در زمان‌های اخیر، ناشران به دنبال مکان‌هایی مثل فیسبوک، توییتر و شبکه‌های تبلیغاتی بومی بودن تا مخاطبان خاصی رو مورد هدف قرار بدن. اونها معتقدن میتوننن با هزینه‌ای ارزان نتیجه دلخواه رو بدست بیارن.

تاکتیک‌های کلاسیک مورد استفاده برای سود دهی

Clickbaiting .1، روش طعمه کلیک: به گمراه کردن یا تحریک غیرمعمول کاربر به کلیک روی محتوای تبلیغاتی میگن.

Fraud click .2 ، کلاهبرداری کلیکی: به نوعی کلاهبرداری در تبلیغات آنلاین مبتنی بر پرداخت به ازای کلیک (PPC=Pay-Per-Click) گفته میشه. یعنی اقدام به شبیه سازی کلیک‌های طبیعی روی آگهی‌ها.

Misleading visitors .3: به اشتباه انداختن و گمراه کردن بازدید کنندگان

Confusing navigation .4: ناوبری گیج کننده برای تولید نمای صفحه اضافی

Scrap .5 کردن محتوای ویروسی از سایت‌های محبوب: در مجموع اسکرپ کردن بد نیست و با نرم افزارها و زبان‌های مختلف برنامه نویسی انجام میشه ولی باید از داده‌های سایت صورت بگیره نه از محتوای ویروسی.

به همین دلیله که این گروه از ناشران محبوب به نظر نمیرسن.

نظر دو گروه درباره اینگونه عملکرد بعضی ناشران

  • پلتفرم‌ها این مدل ناشران رو دوست ندارن. چون خط و مشی‌های پلتفرم رو زیر سوال میبرن و نقض میکنن. هنگامی هم که از دستورالعمل‌ها پیروی میکنن، به طور کلی کیفیت محتوای موجود در سیستم رو کاهش میدن. به این دلیل که مخاطب، دیگه ناشر رو باور نداره و اعتمادش از بین رفته. پس حسابی مراقب باشین. یک کار بی‌کیفیت میتونه به ضرر کسب و کار شما تمومه بشه و اگر سهواً ادامه پیدا کنه برای همیشه باید از تجارت خداحافظی کنین. چون یه سابقه بدی از خودتون جا گذاشتین!
  • برای تبلیغ کنندگان، شبکه‌های تبلیغاتی و تبادل آگهی هم جذابیتی ندارن. چون این نوع ناشران باعث تنزل مرغوبیت اکوسیستم میشن. مخاطبانی با کیفیت پایین، از کار افتاده و یا حتی فریب خورده، برای تبلیغ کنندگان با ارزش نیستن.
    و به همین دلیله که مابقی ناشران این کار رو دوست ندارن. آربیتراژرها باعث پایین اومدن ارزش و به مرور خروج از بازار رقابت میشن و حتی به سود بقیه ناشران هم صدمه میزنن.
    ناگفته نمونه که بدترین متقلبان، غالباً محتوا رو از ناشران با کیفیت سرقت میکنن تا تبلیغات رو به منظور هدایت ترافیک به وب سایت خودشون روی پلتفرم اجرا کنن. یعنی سارق از محتوای ناشران اصلی سود میبره.

انواع ترافیک سایت به صورت خلاصه

  • ترافیک ارگانیک: توسط موتورهای جستجو حاصل میشه
  • ترافیک جستجوی پرداخت شده یا ترافیک پولی: نتیجه تبلیغات هست
  • ترافیک مستقیم: به وسیله منابع نامشخص صورت میگیره
  • ترافیک ارجاعی: وقتی که یک سایتی غیر از موتورهای جستجو به سایت شما هدایت بشه
  • ترافیک اجتماعی: از طریق صفحات اجتماعی به دست میاد
  • ترافیک ایمیل: از طریق ایمیل مارکتینگ به سایت هدایت میشه

ناشران، بسته به هدفشون از نوشتن محتوا و راه انداختن کسب و کار خودشون، مدل خرید ترافیک سایت رو انتخاب میکنن. منبع اصلی کیفیت ترافیک سایت، هنوز هم از منابع سنتی موجوده. یعنی جستجوی ارگانیک، ارگانیک بودن در شبکه‌های اجتماعی و …

آیا میتونین کیفیت ترافیک وب سایت رو خریداری کنین؟

معلومه که میتونین!

استفاده از تجزیه و تحلیل پیشرفته برای دیدن میزان بازدیدکنندگان از منابع ترافیکی، میتونه قدم خوبی برای شروع باشه.

آنالیز خرید ترافیک وب سایت

 

از طریق محتوای عالی و هدف گیری شده، میشه سود مستقیم از خرید ترافیک سایت از پلتفرم‌های با کیفیت به دست بیارین.
متأسفانه بازی آسونی نیست. ناشران باید محتوایی رو ایجاد کنن که مخاطب‌ها دوست داشته باشن. اگر شما همین الان هم محتوای عالی میسازین، دیگه لازم نیست تمام وقت خودتون رو صرف خرید ترافیک وب سایت کنین.

بهترین پلتفرم‌ها برای خرید کیفیت ترافیک وب سایت

تقویت پست

در دوران مدرن، فیسبوک، توییتر، و شبکه‌های تبلیغاتی بومی رایج‌ترین منابع خرید ترافیک وب‌سایت هستن. فیسبوک مکانی برای ناشران هست تا بتونن به راحتی با مخاطب‌های خودشون ارتباط برقرار کنن و ترافیک با کیفیت تولید کنن. معمولاً ناشران پست‌هاشون رو برای کاربران تقویت میکنن تا با محتوا درگیر بشن. تقویت کردن پست، به معنای دسترسی پذیرتر کردن یه محتوا برای مخاطبان است.

مثال
‌شما یه پستی مینویسین که بالاتر از تعامل عادی مخاطب‌های خودتون توی بستر فیسبوکه. وقتی بررسی‌های لازم رو انجام میدین، متوجه میشین که مخاطب‌هایی از کشور دیگه ای هم علاقمند پست‌های شما هستن. از اون به بعد شما مخاطب‌های اون پست رو به طور خاص هدف قرار میدین و تقویت میکنین.

ناشران از این طریق میتونن مخاطب‌های با کیفیت و واقعی به شکلی ارزان دریافت کنن و سود خوبی به دست بیارن. اما اگر اینجوری هم پیش نرفت نگران نباشین. به احتمال بالا در طی زمان براتون سودآور میشه.

مثال
شما برای هر ۱۰۰۰ ایمپرشن ۱ دلار پیشنهاد میدید. محتوای شما مخاطبان رو جذب میکنه و سپس از هر ده نفری که میبینن و روی اون کلیک میکنن، یک نفر از اون استفاده میکنه. نتیجه در هر کلیک ۱ دلار میشه؛ یک پنی برای هر شخص.

به نظر میرسه این یک معامله بسیار مناسبی هست. آیا میتونین برای هر مخاطب بیشتر  سود داشته باشین؟ شاید.

پس یعنی ناشران کیفی هم اقدام به خرید ترافیک سایت میکنن؟
آره. اما نه همشون. اونها از این اعتراف متنفرن! اما بسیاری از ناشران بزرگ، ترافیک وب سایت رو از طریق فیسبوک خریداری میکنن.

ایجاد صفحات فرود یا Landing Page

برای موفقیت یک سایت، صفحه فرود، بسیار کاربردی و مهم تلقی میشه. ابتدا همه از صفحات فرودی شروع میکنن که به درستی تبدیل بشه و نرخ تبدیل بالایی داشته باشه. به این معنی که درصد بالایی از افرادی که به وب سایت شما مراجعه میکنن، دست به یک اقدام مطلوب بزنن. اقدام مطلوب میتونه شامل خرید محصول، ثبت نام در سایت، عضویت در خبرنامه یا کلیک روی یک تبلیغ باشه. در کل میتونه هر اقدامی باشه که شما میخواین مخاطب‌ها انجامش بدن. اقدامی فراتر ار مرور ساده سایت.

منظور از ترافیک هدفمند چیه؟

اندازه ترافیک دریافتی در صورتی خوبه که بیشترش نرخ تبدیل باشه وگرنه اهمیت زیادی نداره . اگه واقعاً میخواین از بازدیدکننده های سایت، درآمد کسب کنین، هم محتوای شما باید با کیفیت باشه و هم بازدیدکننده‎ های شما واقعی و مؤثر باشن. صرفاً برای ترافبک داشتن اقدام به خرید هر نوع ترافیکی نکنین. ترافیک باید هدفمند باشه و نرخ تبدیل رو افزایش بده.

چگونه ترافیک وب سایت ثبت میشه؟

وقتی که شخصی به یک سایت مراجعه میکنه، رایانه یا سایر دستگاه‌های متصل به وب سایت، با سایت ارتباط برقرار میکنن. هر صفحه در وب از ده‌ها فایل مجزا تشکیل میشه. سرور سایت هر پرونده رو به مرورگرهای کاربر منتقل میکنه و در اونجا مونتاژ میشه. با گرافیک و متن به صورت یک قطعه انباشه شکل میگیره. هر پرونده ارسال شده نمایانگر یک ضربه هست. بنابراین حتی مشاهده صفحه هم میتونه سبب ازدیاد بازدیدکننده ها بشه. تنها ترافیک در صفحه اصلی سایت مورد نظارت قرار نمیگیره. یعنی تمام بخش‌های سایت دائماً توسط سرور بررسی میشن. حتی با بررسی‌های بیشتر قسمت مورد علاقه وب سایت از دیدگاه کاربران قابل شناسایی هست.

خرید ترافیک کمی شبیه به خرید مواد غذاییه. همینطور که غذای سالم مثل گوشت و سبزیجات هست، غذاهایی مثل چیپس و آب نبات هم وجود داره. برخی از بزرگترین و موفق‌ترین ناشران کره زمین به دلایلی اقدام به خریدن ترافیک سایت میکنن. اونها استراتژی‌های خاص خودشون رو دارن و همیشه سعی میکنن این استراتژی‌ها رو اجرا کنن. البته سودآوری این استراتژی‌ها همچنان قابل بحثه. در مجموع ناشران باید نسبت به سرمایه گذاری بیش از حد وقت و انرژی خودشون روی خرید ترافیک وب سایت دقت کنن.